תאריך תצוגה: 29/02/2024
הקליקו על כותרת הסעיף
1. הגדרות
2. איסור שיווק מוצרי בשר ללא תאריך
3. קביעת תאריך ייצור קוביעת תאריך אחרון המומלץ לשימוש
4. סימון תאריך
5. סימון תנאי אחזקה
6. אופן הסימון
7. איסור שינוי סימון
8. איסור שיווק
9. תחילה

צו הפיקוח על מצרכים ושירותים (סימון תאריך על מוצרי בשר ומוצרי דגים), התשמ"ד-1984 1

בתוקף סמכותי לפי הסעיפים 5 ו–15 לחוק הפיקוח על מצרכים ושירותים, התשי"ח-1957, ולפי סעיף 3 לפקודת בריאות הציבור (מזון) [נוסח חדש], התשמ"ג-1983, אני מתקין תקנות אלה:
 
1.   
"בשר משומר" - בשר או שומן שעברו תהליך שימור, לרבות בישול או עישון או שניהם יחד, עישון קר או הבשלה, למעט בשר בקופסאות שימורים;
"מוצרי בשר" - נקניק, נקניקיות ובשר משומר וכן בשר בהמות, בשר עוף או מצרך מזון המכיל בשר בהמות או בשר עוף ולרבות חלקי פנים ושומן, כשהם ארוזים מראש לשיווק לצרכן;
"המנהל" - המנהל הכללי של משרד הבריאות או מי שהוא הסמיך לענין צו זה;
"תאריך" - יום, חודש ושנה;
"צופן" - סימון שקבע המנהל לזיהוי תאריך;
"שיווק" - העברה לאחר בכל דרך מדרכי ההעברה;
"דגים" - בעלי חיים החיים במים ואשר בשרם או כל חלק אחר מגופם משמש למאכל אדם, בין שהם חיים ובין שאינם חיים, והם טריים, קפואים, מלוחים או מיובשים;
"מוצרי דגים" - דגים, לרבות דגים שעברו תהליך שימור, כולל בישול או עישון או שניהם יחד, עישון קר, כבישה או תיבול, כשהם ארוזים מראש, ולמעט דג בקופסאות שימורים ודג טחון;
"בהמות" - בקר, כבשים, עזים, חזירים, גמלים, סוסים, פרדים, חמורים או ארנבות;
" עוף" - תרנגול, אווז, ברווז, תרנגול הודו, יונה, עוף גיניאה, שלו או פסיון.
2.   
3.   
4.   
5.   
6.   
7.   
8.   
9.   
[1.] ק"ת 4599, התשמ"ד (28.2.1984), עמ' 1032.
תיקון:ק"ת 5241, התש"ן (14.1.1990), עמ' 262 (כולל שינוי השם).

מפת מסמך

1. הגדרות
2. איסור שיווק מוצרי בשר ללא תאריך
3. קביעת תאריך ייצור קוביעת תאריך אחרון המומלץ לשימוש
4. סימון תאריך
5. סימון תנאי אחזקה
6. אופן הסימון
7. איסור שינוי סימון
8. איסור שיווק
9. תחילה