"בשר משומר" - בשר או שומן שעברו תהליך שימור, לרבות בישול או עישון או שניהם יחד, עישון קר או הבשלה, למעט בשר בקופסאות שימורים;
"מוצרי בשר" - נקניק, נקניקיות ובשר משומר וכן בשר בהמות, בשר עוף או מצרך מזון המכיל בשר בהמות או בשר עוף ולרבות חלקי פנים ושומן, כשהם ארוזים מראש לשיווק לצרכן;
"המנהל" - המנהל הכללי של משרד הבריאות או מי שהוא הסמיך לענין צו זה;
"תאריך" - יום, חודש ושנה;
"צופן" - סימון שקבע המנהל לזיהוי תאריך;
"שיווק" - העברה לאחר בכל דרך מדרכי ההעברה;
"דגים" - בעלי חיים החיים במים ואשר בשרם או כל חלק אחר מגופם משמש למאכל אדם, בין שהם חיים ובין שאינם חיים, והם טריים, קפואים, מלוחים או מיובשים;
"מוצרי דגים" - דגים, לרבות דגים שעברו תהליך שימור, כולל בישול או עישון או שניהם יחד, עישון קר, כבישה או תיבול, כשהם ארוזים מראש, ולמעט דג בקופסאות שימורים ודג טחון;
"בהמות" - בקר, כבשים, עזים, חזירים, גמלים, סוסים, פרדים, חמורים או ארנבות;
" עוף" - תרנגול, אווז, ברווז, תרנגול הודו, יונה, עוף גיניאה, שלו או פסיון.