תאריך תצוגה: 29/02/2024
הקליקו על כותרת הסעיף
1. הגדרות
2. סימון מוצר מזון
3. סימון מוצר מזון מיובא
4. מזון ארוז מראש

צו הגנת הצרכן (סימון ואריזה של מוצרי מזון), התשנ"ט-1998 1

בתוקף סמכותו של שר התעשיה והמסחר לפי סעיפים 17(ב), (ב1) ו-37 לחוק הגנת הצרכן, התשמ"א-1981 (להלן - החוק), והסמכות לפי סעיף 3 לפקודת בריאות הציבור (מזון) [נוסח חדש], התשמ"ג-1983, ששר הבריאות נטל לעצמו לפי סעיף 42 לחוק-יסוד: הממשלה, בהתייעצות עם ארגון צרכנים ודיג, ובאישור ועדת הכלכלה של הכנסת לפי סעיף 48(א) לחוק-יסוד: הממשלה, וסעיף 2(ב) לחוק העונשין, התשל"ז-1977, אנו מצווים לאמור:
 
1.   
"תקן ישראלי" ו "ת"י" - תקן כמשמעותו בסעיף 6 לחוק התקנים, התשי"ג-1953, ושהופקד לעיון הציבור במקומות המפורטים בהודעה בדבר המקומות להפקדת תקנים רשמיים שפורסמה בילקוט הפרסומים, התשל"ו, עמ' 1871.
2.   
3.   
מוצר מזון מיובא יסומן לפני יבואו, או במחסן רשוי כהגדרתו בפקודת המכס, אלא אם כן התיר פקיד המכס מכוח סעיף 8(א) לפקודת היבוא והיצוא, [נוסח חדש], התשל"ט-1979, שחרור המוצר, או ניתן פטור מקיום תנאי הסימון על פי סעיף 2(ד) לצו יבוא חופשי, התשל"ח-1978, ובכפוף לתנאים שבהם הותנה השתרור או הפטור, הכל לפי הענין.
4.   
 
טור א'
טור ב'
טור ג'
טור ד'
טור ה'
מס"ד
מוצר מזון, שמו או כינויו
שם התקן הישראלי ומספרו
הוראות בתקן הישראלי לעניין סימון
הוראות בתקן הישראלי לעניין התיאור
משקל לאחר סינון
2
יין, כוהל יין, כוהל ענבים, תירוש ענבים, יין מיסטל, תירוש ענבים מרוכז, יין ליקר, יין מחוזק, יין מתוק מחוזק, יין מתובל, יין בציר מאוחר, יין בעל חוזק כוהל נמוך, יין ממותק/ יין קידוש, יין ממותק/ יין קידוש בעל תכולת כוהל נמוכה, יינות מבעבעים ויינות מוגזים, משקאות מבוססים על תוצרת הגפן, משקאות המבוססים על יין
1318 חלק 1 - יין, משקאות מבוססים על יין ומשקאות המבוססים על תוצרת הגפן: הגדרות ותהליכים (סיוון התשע"ח, יוני 2018); 1318 חלק 2 - יין, משקאות מבוססים על יין ומשקאות מבוססים על תוצרת הגפן: דרישות ושיטות בדיקה (סיוון התשע"ח, יוני 2018)
פרק ג' לחלק 1 ופרק ב' לחלק 2 - כינויים; פרק ג' לחלק 2 - דרישות סימון; סעיף 4.3 לחלק 2 - סטייה מתכולה מוצהרת
פרק ג' לחלק 1 ופרק ב' לחלק 2 - כינויים; פרק ב' לחלק 1 - מונחים והגדרות, למעט סעיפים 2.4 עד 2.11, 2.26 ו-2.27
 
3
בשר טחון, מוצר בשר טחון
1188 - בשר טחון ומוצרי בשר טחון (ניסן התשס"ב, אפריל 2002), ג"ת (אדר התשס"ו, מרץ 2006)
סעיף 1.4 - מיון;

סעיף 2.4 - סימון;

סעיף 3.2 - סבולת במשקל
סעיף 1.3.5 - בשר טחון;

סעיף 1.4 - מיון;

סעיף 2.1 - חומרי מוצא ותוספות (למעט ההתייחסות לתוספי מזון המותרים להוספה לפי תקנות בריאות הציבור (מזון) (תוספי מזון), התשס"א-2001, שבסעיף 2.1.2 ו-2.1.2.8;
 
  
י"ד בחשון התשנ"ט (3 בנובמבר 1998)

נתן שרנסקי
יהושע מצא
שר התעשיה והמסחר
שר הבריאות
[1.] ק"ת 5938, התשנ"ט (26.11.1998), עמ' 89.
תיקונים:ק"ת 7509, התשע"ה (22.4.2015), עמ' 1198.
ק"ת 7807, התשע"ז (1.5.2017), עמ' 1012;
ק"ת 11159, התשפ"ד (18.2.2024), עמ' 1714.

מפת מסמך

1. הגדרות
2. סימון מוצר מזון
3. סימון מוצר מזון מיובא
4. מזון ארוז מראש
תוספת
טור א' טור ב' טור ג' טור ד' טור ה' מס"ד מוצר מזון, שמו או כינויו שם התקן הישראלי ומספרו הוראות בתקן הישראלי לעניין סימון הוראות בתקן הישראלי לעניין התיאור משקל לאחר סינון 2 יין, כוהל יין, כוהל ענבים, תירוש ענבים, יין מיסטל, תירוש ענבים מרוכז, יין ליקר, יין מחוזק, יין מתוק מחוזק, יין מתובל, יין בציר מאוחר, יין בעל חוזק כוהל נמוך, יין ממותק/ יין קידוש, יין ממותק/ יין קידוש בעל תכולת כוהל נמוכה, יינות מבעבעים ויינות מוגזים, משקאות מבוססים על תוצרת הגפן, משקאות המבוססים על יין 1318 חלק 1 - יין, משקאות מבוססים על יין ומשקאות המבוססים על תוצרת הגפן: הגדרות ותהליכים (סיוון התשע"ח, יוני 2018); 1318 חלק 2 - יין, משקאות מבוססים על יין ומשקאות מבוססים על תוצרת הגפן: דרישות ושיטות בדיקה (סיוון התשע"ח, יוני 2018) פרק ג' לחלק 1 ופרק ב' לחלק 2 - כינויים; פרק ג' לחלק 2 - דרישות סימון; סעיף 4.3 לחלק 2 - סטייה מתכולה מוצהרת פרק ג' לחלק 1 ופרק ב' לחלק 2 - כינויים; פרק ב' לחלק 1 - מונחים והגדרות, למעט סעיפים 2.4 עד 2.11, 2.26 ו-2.27 3 בשר טחון, מוצר בשר טחון 1188 - בשר טחון ומוצרי בשר טחון (ניסן התשס"ב, אפריל 2002), ג"ת (אדר התשס"ו, מרץ 2006) סעיף 1.4 - מיון; סעיף 2.4 - סימון; סעיף 3.2 - סבולת במשקל סעיף 1.3.5 - בשר טחון; סעיף 1.4 - מיון; סעיף 2.1 - חומרי מוצא ותוספות (למעט ההתייחסות לתוספי מזון המותרים להוספה לפי תקנות בריאות הציבור (מזון) (תוספי מזון), התשס"א-2001, שבסעיף 2.1.2 ו-2.1.2.8;