תאריך תצוגה: 29/02/2024
הקליקו על כותרת הסעיף
1. פירושים
2. הסדרת ההעברה
3. תיאור וסימון המוצר
4. תבואות
4א. סימון ביצי יבוא
5. אורזים
6. הדבקת סימן
7. סימן מזוייף
8. הסרת סימני תיאור
9. איסור מכירה בלי תוית
10. החזקה למכירה
12. חלות
13. ביטול
14. תחילת תוקף
14א. אי תחולה
15. השם
1. תיאור המוצר
1א. ציון כמות המוצר
2. שם המוצר
3. שם וכתובת היצרן
4. פירוט חמרי היסוד
5. כמות המוצר
6. סימון מוצרים
6א. סייג לגבי מוצר מיובא
6ב. סימון מוצר מיובא לאירוע מיוחד
7. תיאור מוצרי בשר
8. סימון מוצרי בשר
9. תיאור מוצרי דגים

צו הפיקוח על מצרכים ושירותים (סימון מוצרים), התש"י-1950 1

בתוקף סמכותי לפי הסעיפים 4 ו–6 לפקודת הפיקוח על המזונות, 1942, ותקנה 3א לתקנות ההגנה (מניעת רווחים מופקעים), 1944, אני מצווה לאמור:
 
1.   
2.   
3.   
4.   
4א.   
5.   
6.   
7.   
8.   
9.   
10.   
11.   
12.   
13.   
14.   
14א.   
15.   

דגים מכל המינים לרבות דגים חיים, טריים, כבושים, מיובשים, מעושנים, משומרים, קפואים ומלוחים
ממתקים ומיני מתיקה
מספוא מכל המינים
מספוא מכל המינים
מצות ומציות
מצות ומציות
זיתים מכל המינים
מצרכי מזון משומרים מכל המינים בכלי קיבול מכל הסוגים
זרעוני שמן
זרעוני שמן
חומוס
משקאות אלכוהוליים מכל המינים
חומץ
משקאות קלים עם או בלי תוספת מים מינרליים
חומצות שומניות
חומצות שומניות
חלב טרי ומשומר מכל המינים
סבון על כל צורותיו
חלבה
סובין
חמאה, מרגרינה, תחליפים אחרים של חמאה ושמני מאכל מכל הסוגים ובכל הצורות
סוכר
סולת
סולת
חמרי גלם מכל המינים לייצור מזונות
סירופים מכל המינים
חמרי גלם מכל המינים לייצור שמני מאכל, סבון וצבעים
סכרין
עולש
עולש
חציר
עופות לרבות אפרוחים ופרגיות בין שהם חיים, שחוטים, משומרים, מקוררים או קפואים
חרובים
חרובים
חמרים חלבוניים מן הצומח או מן החי
חמרים חלבוניים מן הצומח או מן החי
דמויי בשר או דמויי כל מצרך מזון אחר
עמילן
טחינה
פודינג ואבקת פודינג
יבול חקלאי מכל המינים ובכלל זה ירקות ופירות
פולי קקאו, חמאת קקאו, אבקת קקאו
צאן (עזים וכבשים)
צאן (עזים וכבשים)
ירקות ופירות, משומרים ומיובשים מכל המינים
צנימים
קווקר
קווקר
כוהל
קורנפלאור
כוספות מכל המינים
קטניות מכל המינים לרבות עדשים, פולים, שעועית, אפונה
לחם וכל מיני מאפה
לחם וכל מיני מאפה
לציתין
קליפות תפוחי זהב
לתת מכל המינים
קמח דגים
מיונית
קמח חצירים לרבות אספסת
מי סודה
קמח בשר
מלטה
קמח מכל המינים
1.   תיאור המוצר   

[תיקון התשכ"ד (מס' 2)]
1א.   ציון כמות המוצר   

[תיקונים: התשט"ז, התשכ"ד (מס' 2)]
2.   שם המוצר   
3.   שם וכתובת היצרן   

[תיקון התשכ"ד (מס' 2)]
4.   פירוט חמרי היסוד   
5.   כמות המוצר   

[תיקונים: התשכ"ד (מס' 2), התשמ"ג]
(ב) (1) הכמות תצויין ביחידות או במשקל או במידת נפח סטנדרטית לפי פקודת המשקלות והמידות, 1947, שבהם נהוג ומקובל לציין כמותו של אותו מוצר מסויים ולא תכלול את משקל המיכל או האריזה או העטיפה.
(2) בוטלה.
(ג) לא היה בציון היחידות כדי לתאר במידה מספקת את כמות המוצר במיכל יוסיפו על הציון גם את יחידות המשקל או הנפח.
(ד) בציון יחידות המשקל או הנפח של המוצר, יפורש קודם מספר היחידות הגדולות ואחריו מספר היחידות הקטנות, שבר עשרוני יושלם עד שתי ספרות בלבד.
(ה) היה המוצר עשוי בתנאי מסחר או שיווק רגילים לפחות במשקלו בגלל החסנתו או הצגתו למכירה - תצויין הכמות הפחותה ביותר שיש לשערה. הוראה זו לא תחול על מוצר מזון ארוז מראש כמפורט בתקן ישראלי ת"י 1059 - שבט התש"ם (ינואר 1980) - סבולת המשקל וסבולת הנפח של מוצרי מזון ארוזים מראש.
6.   סימון מוצרים   

[תיקונים: התשכ"ג (מס' 2), התשל"ד]
6א.   סייג לגבי מוצר מיובא   

(תיקון התשל"ז)
6ב.   סימון מוצר מיובא לאירוע מיוחד   

(תיקון התשל"ה)
7.   תיאור מוצרי בשר   
8.   סימון מוצרי בשר   
8א.   
9.   תיאור מוצרי דגים   

[תיקון התשל"ד (מס' 2)]
[1.] ק"ת 70, התש"י (19.2.1950), עמ' 529.
תיקונים:ק"ת 613, התשט"ז (14.6.1956), עמ' 898;
ק"ת 954, התש"ך (5.11.1959), עמ' 98;
ק"ת 958, התש"ך (19.11.1959), עמ' 192 [התש"ך (מס' 2)];
ק"ת 1454, התשכ"ג (6.6.1963), עמ' 1567;
ק"ת 1528, התשכ"ד (2.1.1964), עמ' 511;
ק"ת 1563, התשכ"ד (26.3.1964), עמ' 1031 [התשכ"ד (מס' 2)];
ק"ת 2173, התשכ"ח (19.1.1968), עמ' 703;
ק"ת 2526, התש"ל (26.2.1970), עמ' 1085;
ק"ת 2666, התשל"א (18.2.1971), עמ' 576 (ת"ט בק"ת 2667, התשל"א, עמ' 678);
ק"ת 3139, התשל"ד (28.2.1974), עמ' 725 (ת"ט בק"ת 3157, התשל"ד, עמ' 958);
ק"ת 3161, התשל"ד (21.4.1974), עמ' 1008 [התשל"ד (מס' 2)] (ת"ט בק"ת 3179, התשל"ד, עמ' 1276);
ק"ת 3170, התשל"ד (12.5.1974), עמ' 1186 [התשל"ד (מס' 3)];
ק"ת 3298, התשל"ה (25.2.1975), עמ' 1007;
ק"ת 3731, התשל"ז (30.6.1977), עמ' 2053;
ק"ת 4479, התשמ"ג (6.4.1983), עמ' 1075.

מפת מסמך

1. פירושים
2. הסדרת ההעברה
3. תיאור וסימון המוצר
4. תבואות
4א. סימון ביצי יבוא
5. אורזים
6. הדבקת סימן
7. סימן מזוייף
8. הסרת סימני תיאור
9. איסור מכירה בלי תוית
10. החזקה למכירה
12. חלות
13. ביטול
14. תחילת תוקף
14א. אי תחולה
15. השם
תוספת ראשונה
תוספת שניה
1. תיאור המוצר
1א. ציון כמות המוצר
2. שם המוצר
3. שם וכתובת היצרן
4. פירוט חמרי היסוד
5. כמות המוצר
6. סימון מוצרים
6א. סייג לגבי מוצר מיובא
6ב. סימון מוצר מיובא לאירוע מיוחד
7. תיאור מוצרי בשר
8. סימון מוצרי בשר
9. תיאור מוצרי דגים