"בית שחיטה לעופות" - כמשמעותו בתקנות מחלות בעלי–חיים (בתי שחיטה לעופות), התש"ך-1960, ושהוצא לגביו רשיון לפי חוק רישוי עסקים, התשכ"ח-1968; "בעלי–חיים" - בהמות כמשמעותן בתקנות מחלות בעלי–חיים (שחיטת בהמות), התשכ"ד-1964;
"בעלי–חיים אחרים" - בעלי–חיים, למעט בקר ועוף;
"בקר" - פר, פרה, שור, תאו, עגל, עגלה, כבשים ועזים;
"בשר" - שרירי השלד של בעלי–חיים או של עוף שנשחטו בבית מטבחיים או בבית שחיטה, לפי הענין, והוחתמו כדין כראויים למאכל אדם וכן שרירי השלד של בקר שיובא מחוץ–לארץ כדין במצב קפוא, והכל בין טרי ובין מקורר או קפוא, טחון או בלתי טחון, קצוץ או בלתי קצוץ, מבושל, מעושן או מעובד בכל דרך אחרת כשהוא מפורק כדין והתמלאו לגביו הוראות תקנות רישוי עסקים (תנאים תברואיים להובלת בשר, דגים, עופות ומוצריהם), התשל"ב-1971; למעט - (1) עצמות ושאריות מניקור בשר, ואיברים פנימיים;
(2) בשר מבהמה שנשחטה שחיטה דחופה או שחיטת דחק כמשמעותן בתקנות מחלות בעלי–חיים (שחיטת בהמות), התשכ"ד-1964;
(3) בשר שהועבר ליצרן מקמעונאי;
(4) גידים, כלי דם ופסציות הנמצאים בבשר או שהוספו לו;
(5) שרירי הראש, שרירי הזנב, ושרירי הרגליים שמתחת לפרק הקפיצה ומתחת לשורש כף היד;
"מפורק כדין" -
(1) הבשר פורק בתוך כתלי המפעל;
(2) בשר שיובא מחוץ–לארץ מפורק ובמצב קפוא כדין;
(3) בשר שפורק בעסק שניתן לגביו רשיון בר–תוקף והגיע למפעל מלווה בתעודה חתומה ביד רופא וטרינרי כראוי למאכל אדם;
"הדפסה" - הדפסה או הטבעה על מעי, תווית, שקיק או שלט לפי סעיף 5, לפי הענין, באותיות שגודל כל אחת מהן הוא לפחות 2.5 מ"מ ושאינן ניתנות למחיקה;
"המנהל" - מנהל חטיבת המזון במשרד המסחר והתעשיה ומנהל שירות המזון במשרד הבריאות כאחד;
"העברה" - העברה לאחר בכל דרך מדרכי ההעברה של הבעלות או של ההחזקה;
"שם היצרן" - שם היצרן ומענו, או סימנו המסחרי הרשום כדין ובלבד שנכללו בו אותיות בעברית;
"חומר יבש" - חומר ממנו מורכבים הנקניק או הנקניקיות, ללא המים המצויים בו, כפי שנקבע בתקן מספר 497 חלק 5 מינואר 1964;
"חיטוי" - תהליך של השמדת חיידקים באמצעים פיזיים או כימיים;
"חלבון מן הצומח" - חומר מזון המופק מן הצומח והמכיל לפחות חמישים ושניים אחוז חלבון בחומר היבש; לענין זה, "חומר יבש" - חומר מזון ללא המים בו, כפי שנקבע בתקן 497 חלק 5 מינואר 1964;
"ייצור" לרבות כל העבודות הכרוכות בייצור נקניק או נקניקיות ובאריזתם;
"יצרן" - אדם שעסקו או חלק מעסקו הוא ייצור נקניק או נקניקיות;
"מעי" - מעי טבעי או מעי מלאכותי;
"מעי טבעי" - מעי של בעלי–חיים;
"מעי מלאכותי" - מעי שאינו מעי טבעי, למעט מעי העשוי מחומר הבא מבעלי–חיים שאינם בהמות כמשמעותן בתקנות מחלות בעלי–חיים (שחיטת בהמות), התשכ"ד-1964;
"מעי סגור" - מעי שהוא סגור בשני קצותיו;
"מפעל" - מקום שבו יצרן מייצר נקניק או נקניקיות, לרבות מקום שבו הוא מחזיק חמרי גלם הדרושים לייצור כאמור או מקום שבו הוא מחזיק נקניק או נקניקיות;
"נקי" - נקי מכל לכלוך הנראה לעין, הניתן למישוש או הנותן ריח;
"נקניק" ו– "נקניקיות" - תערובת ארוזה במעי סגור או בלתי סגור, או כל חלק מתערובת כאמור, בין אם הנקניק או הנקניקיות לפי הענין מיובשים, מבושלים, או מעושנים בין אם לאו, לרבות מצרך הנמכר, המוצג או המוצע למכירה כנקניק או כנקניקיות, בין אם הוא ארוז במעי ובין אם לאו;
"נקניק מבשר בקר" ו– "נקניקיות מבשר בקר" - נקניק או נקניקיות לפי הענין המכילים בשר של בקר או של עוף, או שניהם כאחד, למעט נקניק או נקניקיות המכילים בשר של בעלי–חיים אחרים;
"נקניק מבעלי–חיים אחרים" ו– "נקניקיות מבעלי–חיים אחרים" - נקניק או נקניקיות לפי הענין המכילים בשר של בעלי–חיים אחרים, בין אם הם מכילים גם בשר בקר או בשר עוף ובין אם אינם מכילים בשר כאמור;
"סוחר" - סיטונאי או קמעונאי שעסקו או חלק מעסקו הוא סחר בנקניק או בנקניקיות, לרבות סוכן של יצרן או של סיטונאי;
"עוף" - כמשמעותו בתקנות מחלות בעלי–חיים (בתי שחיטה לעופות), התש"ך-1960, למעט ראש העוף, הרגליים, הצוואר ואיברים פנימיים;
"עמילן" - עמילן הראוי למאכל אדם, לרבות קמח תפוחי–אדמה;
"צבע" - לרבות כל חומר המכיל צבע מוסף;
"שומן" - שומן של בעלי–חיים, של בקר או של עוף, כשהוא טרי, מקורר, קפוא, טחון או בלתי טחון, קצוץ או בלתי קצוץ, מבושל, מעושן או מעובד בכל צורה אחרת, למעט חלב של כליות, של כרס או של מעיים;
"תבלין" - כמשמעותו בצו הפיקוח על מצרכים ושירותים (תבלין), התשכ"ג-1963, לרבות חרדל, בצל ושום, ותבלין אחר שהמנהל התירו בכתב לשימוש;
"תערובת" - תערובת בשר וחמרים כאמור בתוספת הראשונה.