תאריך תצוגה: 30/07/2024
הקליקו על כותרת הסעיף
1. מטרה
2. הגדרות
3. עקרונות
4. דרכי התאמה במימוש זכויות נפגע עבירה
5. הבטחת זכויות
פרק ב': זכויותיו של נפגע עבירה בהליך פלילי
6. הגנה
7. הגבלה על מסירת פרטים אישיים של נפגע עבירה
8. זכות לקבלת מידע על ההליך הפלילי
9. זכות עיון בכתב אישום
10. זכות לקבל מידע על מאסר או משמורת אחרת
11. זכות לקבל מידע על שירותי סיוע
12. ניהול הליכים בזמן סביר
13. חקירה של גוף חוקר בדבר עבר מיני
13א זכויות לגבי חסיון ראיות לעניין עדות בעל מקצוע בהליכים פליליים שעניינם עבירת מין או עבירת אלימות חמורה במשפחה
14. זכות לנוכחות מלווה בחקירה
14א. זכות נפגע עבירת מין לבחור את מין החוקר
15. זכות לנוכחות בדיון הנערך בדלתיים סגורות
16. זכות להביע עמדה לענין עיכוב הליכים
17. זכות להביע עמדה לעניין הסדר טיעון, הסדר לסגירת תיק או העברת עניינו של נאשם לבית משפט קהילתי
18. הצהרת נפגע
19. זכות להביע עמדה לפני היחידה לשחרור ממאסרים קצרים או לפני ועדת שחרורים
20. זכות להביע עמדה לענין חנינה
21. הגנה מפני משפט פלילי או אזרחי
22. זכאות בני משפחה
22א. נטילת דגימה פורנזית מנפגע עבירת מין ושמירתה
22ב. זכאות בני משפחה - חרבות ברזל
23. הקמת יחידות סיוע בפרקליטות
24. מינוי אחראים במשטרת ישראל
פרק ג': תיקוני חקיקה והוראות שונות
25. תיקון חוק סדר הדין הפלילי - מס' 29
26. הודעות
27. שינוי התוספות
28. ביצוע ותקנות
29. תחילה ותחולה הדרגתית
30. אישור תקנות ראשונות
31. מעקב אחר יישום החוק

חוק זכויות נפגעי עבירה, התשס"א-2001 1

1.   
2.   
"חשוד" - מי שחשוד בביצוע העבירה שפגעה בנפגע;
"נאשם" - מי שנאשם בעבירה שפגעה בנפגע;
"נידון" - מי שנגזר דינו בשל העבירה שפגעה בנפגע;
"נפגע עבירה" - מי שנפגע במישרין מעבירה, וכן בן משפחה של מי שהעבירה גרמה למותו, למעט החשוד, הנאשם או הנידון;
"עבירה" - עבירה, למעט עבירת תעבורה, שמתקיימים בה כל אלה:
(1) היא מסוג עוון או פשע;
(2) היא נעברה בישראל, ואם נעברה מחוץ לישראל בית משפט בישראל דן בה;
(3) חקירתה תיעשה בידי הגוף החוקר והתביעה בה תנוהל בידי תובע;
"עבירת מין או אלימות" - עבירה מן העבירות המנויות בתוספת הראשונה;
"עבירת מין או אלימות חמורה" - עבירת מין או אלימות המנויה בחלק א' או בחלק ב' בתוספת הראשונה א';
"עבירת תעבורה" - עבירה ששופט תעבורה מוסמך לדון בה לפי הוראות סעיף 25(א)(1) עד (3) ו–(5) לפקודת התעבורה, למעט עבירה לפי סעיפים 64 ו–64א לפקודה האמורה;
"תובע" - כמשמעותו בסעיף 12(א)(1)(א) או (2) לחוק סדר הדין הפלילי;
"הקצין הממונה" - במשטרה - הקצין הממונה על החקירות בתחנת משטרה, בהעדרו - מפקד התחנה, ובהעדרם - הקצין הממונה על התחנה; במחלקה לחקירות שוטרים - בעל התפקיד המקביל;
"הרשויות" - רשויות החקירה, התביעה וכל רשות ציבורית אחרת שהטיפול בנפגעי עבירה בהליך הפלילי הוא בין תפקידיה;
"השרים" - שר המשפטים והשר לביטחון הפנים.
3.   
4.   
5.   
6.   
7.   
"מסירה" - לרבות בדרך של העמדה לעיון או להעתקה;
"פרטים אישיים" , לגבי נפגע עבירה - כתובת מגוריו, כתובת מקום עבודתו ומספרי הטלפון שלו.
(ב) הרשויות לא ימסרו לאדם, לרבות לנאשם ולסניגורו, כחלק מחומר החקירה או כחלק מכתב האישום, את הפרטים האישיים של נפגע עבירת מין או אלימות חמורה המנויה בחלק א' בתוספת הראשונה א' שבשלה נפתחה חקירה או הוגש כתב האישום.
(ג) על אף הוראות סעיף קטן (ב), רשאית כל אחת מן הרשויות, בכפוף להוראות כל דין החלות עליה, למסור את הפרטים האישיים של נפגע עבירת מין או אלימות חמורה המנויה בחלק א' בתוספת הראשונה א', כולם או חלקם, אם מצאה כי המסירה נדרשת לצורך ההליכים הפליליים שענינם העבירה שבשלה נפתחה חקירה או הוגש כתב האישום, לפי הענין, או לצורך הגנה וטיפול בנפגע, והתקיים אחד מאלה:
(1) הפרטים האישיים של הנפגע הם חלק מתיאור העובדות בכתב האישום המהוות את העבירה;
(2) המסירה היא בתוך רשות, בין רשות לרשות או מהרשויות לבית משפט.
(ד) הוראות סעיף קטן (ב) לא יחולו אם נתן הנפגע את הסכמתו למסירה.
(ה) תובע רשאי שלא למסור לנאשם ולסניגורו, כחלק מחומר החקירה או כחלק מכתב האישום, את הפרטים האישיים של נפגע עבירה שאינה מנויה בחלק א' לתוספת הראשונה א', אם קיים לדעתו חשש לפגיעה בשלומו של נפגע העבירה.
(ו) בית משפט רשאי, לבקשת הנאשם או סניגורו, להורות על גילוי פרטים אישיים של נפגע עבירה, כולם או חלקם, שלא נמסרו להם לפי הוראות סעיפים קטנים (ב) או (ה), אם מצא כי מסירת הפרטים נדרשת לצורך ניהול הגנת הנאשם.
(ז) הורה בית המשפט על גילוי פרטים אישיים של נפגע עבירה כאמור בסעיף קטן (ו), רשאי הוא לקבוע תנאים או סייגים לגילוי הפרטים, שתכליתם להגן על פרטיותו של הנפגע.
(ח) על בקשה לפי סעיף קטן (ו) יחולו הוראות סעיף 74(ג) עד (ו) לחוק סדר הדין הפלילי, בשינויים המחויבים.
(ט) הוראות סעיף זה אינן באות לגרוע מכל דין אחר הקובע איסור או הגבלות על מסירת מידע, או חיסיון.
8.   
9.   
(1) עיון כאמור בכתב האישום או בהסדר לסגירת תיק - אסור על פי דין;
(2) סבר פרקליט המחוז או ראש יחידת התביעות במשטרה, לפי הענין, כי מטעמים מיוחדים שיירשמו אין להרשות את העיון או את קבלת ההעתק כאמור.
10.   
11.   
12.   
13.   
13א 2
זכויות לגבי חסיון ראיות לעניין עדות בעל מקצוע בהליכים פליליים שעניינם עבירת מין או עבירת אלימות חמורה במשפחה

[תיקון התשפ"ב (מס' 4)]
. (א) בסעיף זה -
"בעל מקצוע" - כהגדרתו בסעיף 50ב(א) לפקודת הראיות;
"עבירה" - עבירת מין או עבירת אלימות חמורה במשפחה המנויה בתוספת הראשונה ג';
"עובד סוציאלי לפי חוק הנוער (טיפול והשגחה)" - כהגדרתו בחוק הנוער (טיפול והשגחה), התש"ך-1960;
(ב) חוקר לא יבקש מנפגע עבירה לוותר על חסיון ראיה על דבר הנוגע לשירות שקיבל לפי סעיף 49 לפקודת הראיות, לעניין טיפול נפשי, או לשירות שקיבל לפי סעיף 50 או 50א לפקודת הראיות, ולא יפנה לבית המשפט בבקשה להסיר חיסיון כאמור, אלא אם כן קבע הקצין הממונה, מטעמים שיירשמו, כי הראיה נחוצה כדי להגיע לחקר האמת, כי היקף הגילוי המבוקש אינו עולה על הנדרש בנסיבות העניין וכי לא ניתן להשיג את התכלית שלשמה מתבקשת הראיה בדרך אחרת באופן סביר.
(ג) בטרם יבקש חוקר מנפגע עבירה לוותר על חסיון ראיה כאמור בסעיף קטן (ב), יידע אותו בעניינים המפורטים להלן, וייתן לו זמן סביר בנסיבות העניין, ובכלל זה בהתחשב בהיות החשוד במעצר, להתייעץ עם עורך דין או לקבל סיוע משפטי אם הוא זכאי לו מטעם המדינה ולשקול את עמדתו:
(1) זכותו שלא לוותר על חסיון הראיה;
(2) זכותו להתייעץ עם עורך דין וזכאותו לסיוע משפטי מטעם המדינה בהתאם לפרט 11(ב) לחוק הסיוע המשפטי, התשל"ב-1972, ובכלל זה לעניין שקילת הוויתור על החיסיון ולעניין הבעת העמדה לפני בית המשפט באשר להסרת החיסיון, וזכותו כי יינתן לו זמן סביר בנסיבות העניין להתייעץ עם עורך דין או לקבל סיוע משפטי אם הוא זכאי לו מטעם המדינה ולשקול את עמדתו כאמור;
(3) המשמעות של ויתור על החיסיון ושל גילוי הראיה, לרבות האפשרות שראיה שהחיסיון אינו חל לגביה תימסר להגנה בכפוף להוראות סעיף 50ב(ב) לפקודת הראיות, יכולתו לוותר על חיסיון רק לגבי חלק מהראיה, ומשמעות אי-הסכמתו לוותר על החיסיון, ובכלל זה היעדר האפשרות להסיר את החיסיון בלא החלטה של בית המשפט;
(4) זכותו להביע את עמדתו לפני בית המשפט לפי סעיף 50ב(ג) לפקודת הראיות ולפי סעיף קטן (ו), אם הגוף החוקר יבקש מבית המשפט להסיר את החיסיון כאמור בסעיפים 49(א), 50(א) או 50א(א) לפקודת הראיות, לפי העניין, וזכותו להביע את עמדתו לפני התובע כאמור בסעיף קטן (ה);
(5) זכותו כי גם בעל המקצוע יביע עמדה לפני בית המשפט בדיון כאמור בפסקה (4) אם הנפגע יבקש זאת, ובעניין נפגע עבירה קטין - זכותו שבעל המקצוע יביע עמדתו לפני בית המשפט אם הקטין והורהו או אפוטרופסו הסכימו לכך.
(ד) (1) היה נפגע עבירה קטין שטרם מלאו לו 14 שנים, תתקבל ההחלטה אם לוותר על חסיון הראיה על ידי הורהו או אפוטרופסו, ואם מלאו לקטין 14 שנים - תתקבל ההחלטה על ידי הקטין נוסף על הורהו או אפוטרופסו.
(2) הייתה עמדת הקטין באשר לוויתור על החיסיון שונה מעמדת הורהו או אפוטרופסו, לא יבקש החוקר ויתור על החיסיון, והוא יוסר רק באישור בית המשפט.
(3) נודע לחוקר כי בעניינו של קטין נפגע עבירה מתקיים הליך לפי סעיפים 2, 3 או 12 לחוק הנוער (טיפול והשגחה), התש"ך-1960, לא יבקש החוקר ויתור על החיסיון, והוא יוסר רק באישור בית המשפט.
(4) במקרה של קטין נפגע עבירה שהורהו או אפוטרופסו, או מי מקרוביהם, חשוד או מעורב בביצוע העבירה כלפי הקטין, או שעובד סוציאלי העביר למשטרה את הדיווח על ביצוע העבירה כלפי הקטין, או שהתעורר חשש כי ההורה או האפוטרופוס נמצא בניגוד עניינים ובשל כך אינו יכול לייצג את טובת הקטין בנוגע להסרת החיסיון, בטרם יבקש החוקר מהקטין או מהורהו או מאפוטרופסו לוותר על החיסיון, יתייעץ עם עובד סוציאלי לפי חוק הנוער (טיפול והשגחה), ואם סבר, לאחר ההתייעצות, כי יש חשש שההורה או האפוטרופוס אינו יכול לייצג את טובת הקטין בשאלת הוויתור על החיסיון, לא יבקש החוקר ויתור על החיסיון, והוא יוסר רק באישור בית המשפט.
(5) חוקר שהגיש לבית המשפט בקשה להסרת חיסיון בנסיבות כאמור בסעיף קטן זה, יידע את הקטין ואת הורהו או אפוטרופסו על הגשת הבקשה ועל הזכויות המפורטות בסעיף קטן (ג)(2), (4) ו–(5).
(ה) תובע לא ימסור ראיה לפי סעיף 50ב(ב) לפקודת הראיות על דבר הנוגע לנפגע עבירה אלא לאחר שניתנה לנפגע העבירה או למי מטעמו הזדמנות סבירה בנסיבות העניין להביע את עמדתו בעניין, לפני קבלת ההחלטה על מסירת הראיה, ואם הוחלט על מסירת הראיה - יידע את נפגע העבירה על היקף הגילוי שעליו הוחלט; נפגע עבירה ימסור את עמדתו לתובע בעניין כאמור, בכתב -
(1) במהלך החקירה - באמצעות החוקר;
(2) לאחר העברת חומר החקירה לתובע לפי הוראות סעיף 60 לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], התשמ"ב-1982, אם החשוד אינו במעצר - גם בטרם יחליט התובע על הגשת כתב האישום ועל מסירת הראיה להגנה; עמדה כאמור יכול שתימסר בעל פה אם התובע הסכים לכך.
(ו) (1) בית המשפט ייתן לנפגע העבירה זכות להביע את עמדתו לפי סעיף 50ב(ג) לפקודת הראיות, באופן סביר בנסיבות העניין ובכלל זה בהתחשב בהיות החשוד במעצר, בעל פה, בכתב או בכל דרך אחרת, על פי בחירתו של נפגע העבירה וככל שהוא מעוניין בכך; בית המשפט ייתן גם לבעל מקצוע הזדמנות להביע את עמדתו כאמור, אם נפגע העבירה ביקש זאת, ולעניין נפגע עבירה קטין - גם אם לא ביקש זאת, ובלבד שהקטין והורהו או אפוטרופסו הסכימו לכך.
(2) הבעת העמדה של נפגע העבירה כאמור בסעיף קטן זה יכול שתיעשה בידי מי מטעמו של נפגע העבירה, אלא אם כן קבע בית המשפט אחרת.
(3) הוגשה לבית המשפט בקשה להסרת החיסיון בעניין קטין נפגע עבירה לפי סעיף קטן (ד) -
(א) לעניין פסקאות (3) או (4) של אותו סעיף קטן, תובא לפני בית המשפט, לפני הדיון, עמדה של עובד סוציאלי לפי חוק הנוער (טיפול והשגחה), לעניין הסרת החיסיון ולעניין קיומו של חשש לניגוד עניינים;
(ב) לעניין פסקאות (2) עד (4) של אותו סעיף קטן, רשאי בית המשפט למנות לקטין אפוטרופוס לדין או עורך דין בהתאם להוראות חוק הסיוע המשפטי, התשל"ב-1972, לייצגו בהליך בעניין הסרת החיסיון, אם הקטין אינו מיוצג ובית המשפט מצא כי הדבר דרוש לטובת הקטין ולשם שמירה על ענייניו; בית המשפט יהיה רשאי לעשות כן לפני הדיון או במהלכו.
14.   
14א.   
15.   
(א) בכפוף להוראות סעיף 172 לחוק סדר הדין הפלילי, נפגע עבירה זכאי להיות נוכח בדיון בבית המשפט בענין העבירה שממנה נפגע, הנערך בדלתיים סגורות לפי סעיף 68 לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד-1984, וכן זכאי הוא שאדם המלווה אותו, לפי בחירתו, יהיה נוכח עמו בדיון כאמור.
(ב) על אף הוראות סעיף קטן (א) רשאי בית המשפט, מטעמים מיוחדים שיירשמו, שלא לאפשר את נוכחותו של נפגע העבירה או של האדם המלווה אותו בדיון בבית המשפט.
16.   
17. 3
זכות להביע עמדה לעניין הסדר טיעון, הסדר לסגירת תיק או העברת עניינו של נאשם לבית משפט קהילתי

[תיקונים: התשס"ה, התשס"ח, התשע"ב (מס' 2), התשפ"ב (מס' 3)]
(א) נפגע עבירת מין או אלימות חמורה שקיבל הודעה לפי סעיף 8(ג)(2) על האפשרות שהתביעה תגיע להסדר טיעון עם הנאשם או על פרטיו של הסדר טיעון המתגבש עם הנאשם או שהתביעה תגיע להסדר לסגירת תיק עם החשוד או על פרטיו של הסדר לסגירת תיק המתגבש עם החשוד או על האפשרות שעניינו של הנאשם יועבר לבית משפט קהילתי, זכאי שתינתן לו הזדמנות להביע את עמדתו בענין זה לפני התובע, לפני קבלת החלטה בענין.
(ב) זכויותיו של נפגע עבירת מין או אלימות חמורה לקבל הודעה על פרטיו או על פרטיו של הסדר לסגירת תיק המתגבש עם החשוד, לפי העניין של הסדר טיעון המתגבש עם הנאשם ולהביע עמדה בעניין זה כאמור בסעיף קטן (א), לא יחולו לגבי העבירות המפורטות להלן, אלא אם כן ביקש נפגע העבירה להביע את עמדתו לעניין פרטיו של הסדר הטיעון או ההסדר לסגירת תיק:
(1) עבירה לפי סעיף 192 לחוק העונשין, אם נפגע העבירה הוא בן משפחתו של הנאשם; בפסקה זו, "בן משפחתו" - כהגדרתו בחלק ב' לתוספת ראשונה א';
(2) עבירה לפי סעיף 382(ב) או (ג) לחוק העונשין.
(ג) נפגע עבירת מין או אלימות חמורה המפורטת בתוספת ראשונה ב', שקיבל הודעה לפי סעיף 8(ג)(2) על פרטיו של הסדר טיעון שהתגבש עם הנאשם או על פרטיו של הסדר לסגירת תיק שמתגבש עם החשוד, זכאי להביע את עמדתו לעניין הסדר הטיעון או ההסדר לסגירת תיק, לפי העניין, לפני הגורם המאשר, בעל פה או בכתב, על פי בחירתו, טרם קבלת ההחלטה על הסדר הטיעון או על ההסדר לסגירת תיק, לפי העניין; בסעיף קטן זה, "גורם מאשר" - פרקליט מחוז או ממונה בכיר בפרקליטות שפרקליט המחוז הסמיכו לעניין זה.
(ד) בדיון לגבי כתב אישום בעבירת מין או אלימות חמורה, שבו מציג התובע לפני בית המשפט הסדר טיעון שאליו הגיע עם הנאשם, יברר בית המשפט האם קוימו הוראות חוק זה לעניין זכויותיו של נפגע עבירת מין או אלימות חמורה לפי סעיף זה, לרבות האם הובאו פרטיו של הסדר הטיעון המוצג לפניו, כאמור בסעיף זה, לפני נפגע עבירה כאמור.
(ד1) שופט הדן בהעברת עניינו של נאשם לבית משפט קהילתי כאמור בסעיף 220ד לחוק סדר הדין הפלילי, יברר אם קוימו הוראות חוק זה לעניין זכויותיו של נפגע עבירת מין או אלימות חמורה לפי סעיף זה.
(ה) הוראות סעיפים קטנים (א) עד (ג) יחולו, אלא אם כן קבע פרקליט המחוז או ראש יחידת התביעות במשטרה, לפי העניין, כי יש בכך כדי לפגוע באופן ממשי בניהול ההליך.
(ו) השרים יקבעו את המועדים והדרכים למימוש זכויותיו של נפגע העבירה לפי סעיף זה.
18.   
(ב) אין בהגשת הצהרת נפגע לבית המשפט לפי הוראות סעיף קטן (א) כדי לגרוע מהוראות סעיף 187 לחוק סדר הדין הפלילי.
(ג) השרים יקבעו הוראות לענין הצהרת נפגע לפי סעיף זה, לרבות לענין דרכי הגשתה, תוכנה ועדכונה.
19. 4
זכות להביע עמדה לפני היחידה לשחרור ממאסרים קצרים או לפני ועדת שחרורים

(תיקונים: התשע"ח, התשפ"ב)
(א) נפגע עבירת מין או אלימות, שקיבל לפי הוראות סעיף 10 הודעה כמפורט להלן, זכאי שתינתן לו הזדמנות להביע את עמדתו בכתב לפני היחידה לשחרור ממאסרים קצרים או הוועדה, לפי העניין, במועד ובדרך שיקבעו השרים, לענין הסיכון הצפוי משחרור הנידון:
(1) הודעה על מועד תום שני שלישים מתקופת מאסרו של הנידון, שבו רשאית היחידה לשחרור ממאסרים קצרים להחליט בבקשה לשחרור על-תנאי של הנידון לפי סעיף 2 לחוק שחרור על-תנאי ממאסר;
(2) הודעה על מועד הבאת הנידון לדיון לפני ועדת שחרורים;
(ב) בסעיף זה, "ועדת שחרורים" ו"היחידה לשחרור ממאסרים קצרים" - כהגדרתן בחוק שחרור על-תנאי ממאסר.
20.   
21.   
22.   
22א.   
(א) נוסף על האמור בסעיף 14(א)(1) לחוק החיפוש בגוף, בעל מקצוע רפואי מוסמך ליטול, באמצעות ערכה ייעודית, דגימות לצרכים ראייתיים לחקירת ביצועה של עבירת מין מאדם שיש יסוד להניח כי הוא נפגע עבירת מין, בהסכמת האדם; בסעיף זה -
"בן משפחה" ו "עובד סוציאלי שמונה לפי חוק" - כהגדרתם בסעיף 14ב לחוק החיפוש בגוף;
"בעל מקצוע רפואי" - בעל מקצוע שעבר הכשרה לפי הנחיות המכון הלאומי לרפואה משפטית במשרד הבריאות והוסמך על ידי המכון ליטול דגימות לצרכים ראייתיים;
"השוואה" ו "שימוש" - כמשמעותם בחוק החיפוש בגוף;
"עובד סוציאלי מטעם המוסד הרפואי" - עובד סוציאלי כהגדרתו בחוק העובדים הסוציאליים, התשנ"ו-1996, שמונה מטעם המוסד הרפואי;
"ערכה ייעודית" - ערכה ייעודית שמספקת משטרת ישראל לדגימה מגופו של אדם שיש יסוד להניח שהוא נפגע עבירת מין, לצרכים ראייתיים לשם חקירת ביצועה של העבירה.
(ב) לא ייטול בעל מקצוע רפואי דגימות כאמור בסעיף קטן (א), אלא אם כן נפגע העבירה נתן את הסכמתו בכתב לנטילת הדגימה, לאחר שהוסברה לו מטרת נטילת הדגימה, נמסר לו מידע על מקום שמירת הערכה הייעודית ועל אופן שמירתה והוסבר לו כי באפשרותו לתת גם במועד מאוחר יותר הסכמה להפיק מהערכה הייעודית נתוני זיהוי ולערוך השוואה ושימוש בנתוני הזיהוי של אדם אחר, אם נמצאו בערכה.
(ג) הסכמת נפגע עבירה לפי סעיף קטן (ב) יכול שתינתן לנטילת הדגימות ושמירתן בלבד, בהתאם להוראות סעיף קטן (ה).
(ד) (1) בלי לגרוע מהוראות סעיף קטן (א), לבקשת נפגע העבירה, בעל מקצוע רפואי יבצע בדיקה לזיהוי קיומו של חומר זר ובדיקות קליניות נוספות, לפי הצורך; תוצאות בדיקה כאמור יימסרו לנפגע העבירה.
(2) על נטילת דגימות כאמור בפסקה (1), בדיקתן ומסירת הממצאים לנפגע העבירה יחולו הוראות חוק זכויות החולה, התשנ"ו-1996.
(3) לעניין הסכמתם של קטין ושל אדם עם מוגבלות שכלית או של אדם שיש חשש לגביו כי הוא אדם כאמור (בסעיף זה - אדם עם מוגבלות שכלית), יחולו הוראות סעיף קטן (ח).
(ה) ניטלו דגימות מנפגע עבירה כאמור בסעיף קטן (א) שלא הגיש תלונה במשטרה, יעביר המוסד שבו ניטלו הדגימות את הערכה הייעודית ואת הדגימות למשטרת ישראל, כך שבצידה החיצוני של הערכה לא יתועדו פרטיו האישיים של נפגע העבירה, והערכה והדגימות יישמרו במשטרת ישראל במקום ייעודי לאחסון מוצגים ללא תיעוד כאמור בהתאם לנהלים שתקבע משטרת ישראל; נהלים לעניין העברת הערכה והדגימות ייקבעו בהתייעצות עם משרד הבריאות.
(ו) פרטי הזיהוי של נפגע העבירה המשויכים לערכה הייעודית ולדגימות יישמרו בנפרד, באופן המבטיח את סודיותם ולא ייעשה בהם שימוש אלא לפי הוראות סעיף זה; אדם שהגיע אליו מידע לפי סעיף זה, חובה עליו לשומרו בסוד והוא אינו רשאי לגלותו אלא לשם מילוי תפקידו ובהתאם להוראות כל דין.
(ז) לא ייעשה שימוש בערכה הייעודית, בדגימות שניטלו או בנתוני הזיהוי שהופקו, ללא הסכמתו בכתב של נפגע העבירה; בטרם ייתן את הסכמתו יוסבר לנפגע העבירה כי ההסכמה לשימוש בערכה הייעודית משמעה הסכמה לשימוש בדגימות שניטלו, להפקת נתוני זיהוי מהדגימות ולעריכת השוואה ושימוש כמשמעותם בחוק החיפוש בגוף, בנתוני הזיהוי של אדם אחר אם נמצאו בערכה.
(ח) (1) היה נפגע העבירה קטין או אדם עם מוגבלות שכלית, בכל מקום שבו נדרשת הסכמת נפגע העבירה, יחולו הוראות סעיפים 14ג(א) ו–(ב) לחוק החיפוש בגוף בשינויים המחויבים, ובמקום "שוטר" יבוא "בעל מקצוע רפואי".
(2) על אף האמור בפסקה (1), לא תידרש הסכמת אפוטרופסו של קטין או של אדם עם מוגבלות שכלית, כאמור באותה פסקה, בהתקיים אחד מאלה:
(א) קטין שמלאו לו 14 שנים וטרם מלאו לו 18 שנים ביקש זאת;
(ב) קטין שטרם מלאו לו 14 שנים ביקש כי לא תידרש הסכמת אפוטרופסו, ובעל מקצוע רפואי מצא, לאחר שהתייעץ עם עובד סוציאלי מטעם המוסד הרפואי ועם עובד סוציאלי שמונה לפי חוק, כי אין בכך כדי לפגוע בטובת הקטין;
(ג) לדעת בעל מקצוע רפואי, לאחר שהתייעץ עם עובד סוציאלי מטעם המוסד הרפואי ועם עובד סוציאלי שמונה לפי חוק, נכון לעשות כן על יסוד טעמים של טובת הקטין או של האדם עם המוגבלות השכלית, מחמת היות החשוד בביצוע העבירה אפוטרופסו, בן משפחתו של אפוטרופסו או בן משפחתו של הקטין או של האדם עם המוגבלות השכלית;
(ד) לדעת בעל המקצוע הרפואי, לאחר שהתייעץ עם עובד סוציאלי מטעם המוסד הרפואי, נכון לעשות כן בשל חשש לפגיעה בשלומו הגופני או הנפשי של הקטין או של האדם עם המוגבלות, ולעניין קטין שטרם מלאו לו 14 שנים - לאחר התייעצות גם עם עובד סוציאלי שמונה לפי חוק;
(ה) לדעת בעל מקצוע רפואי, לאחר שהתייעץ עם עובד סוציאלי מטעם המוסד הרפואי, דרישה לקבלת הסכמתו של האפוטרופוס תעכב את נטילת הדגימה בשל קושי להשיג את האפוטרופוס במאמץ סביר, ויש יסוד סביר להניח שהעיכוב יסכל את היכולת ליטול את הדגימה, ובלבד שלדעת בעל המקצוע הרפואי, לאחר שהתייעץ כאמור, אין בוויתור על הסכמת האפוטרופוס בנסיבות העניין כדי לפגוע בשלומו הגופני או הנפשי של הקטין או של האדם עם המוגבלות השכלית; הודעה על ביצוע הבדיקה תימסר לאפוטרופסו של הקטין או של האדם עם המוגבלות השכלית מוקדם ככל האפשר.
(ט) היה נפגע העבירה קטין או אדם עם מוגבלות שכלית, יחולו לעניין הסכמתו לשימוש בערכה, כאמור בסעיף קטן (ז), הוראות סעיף 14ג לחוק החיפוש בגוף.
(י) אין בהוראות סעיף זה כדי לגרוע מהוראות כל דין.
(יא) ניטלה דגימה כאמור בסעיף קטן (א), היא תישמר לפי הוראות סעיף קטן (ה) לתקופה של 50 שנים, בתנאים מתאימים לשם הפקת DNA , ובתום התקופה האמורה תושמד הערכה הייעודית, ללא צורך בהודעה נוספת לנפגע העבירה, ובלבד שלא נפתחה חקירה.
(יב) (1) ערכה ייעודית שניטלה לפני יום ל' בניסן התשפ"ב (1 במאי 2022) ושמורה במוסד רפואי, תועבר לשמירה במשטרת ישראל, אם נפגע העבירה נתן את הסכמתו לפי סעיף קטן (ב), ויחולו לעניין זה סעיפים קטנים (ב), (ג), ו-(ה) עד (יא) בשינויים המחויבים; מידע בנושא זה יפורסם לציבור על ידי משרד הבריאות באופן נגיש, לפני המועד האמור, בשפה העברית ובשפה הערבית וכן בשפות נוספות ככל האפשר.
(2) לא ניתנה הסכמת נפגע העבירה כאמור בפסקה (1), תישמר הערכה במוסד רפואי בתנאים מתאימים לשם הפקת נתוני זיהוי לפי הנחיות משטרת ישראל, לתקופה האמורה בסעיף קטן (יא); עד ליום ב' בסיוון התשפ"ב (1 ביוני 2022) יקבע משרד הבריאות נהלים לעניין פסקה זו.
22ב.   
(ב) גרמה עבירה כאמור בסעיף קטן (א) למותו של אדם, יוענקו הזכויות לפי חוק זה לבני משפחתו של נפגע העבירה, לפי סדר הקדימויות שלהלן:
(1) למי שהיה בן זוגו בעת מותו;
(2) לילדיו;
(3) להוריו;
(4) לאחיו;
(5) לסביו או לנכדיו;
(6) לדודו או לאחיינו;

בהיעדרם של כל אלה למי שהיה אפוטרופסו בעת מותו.
(ג) (1) היה נפגע עבירה כאמור בסעיף קטן (א) חטוף, יוענקו הזכויות לפי חוק זה לבני משפחתו לפי סדר הקדימויות כאמור בסעיף קטן (ב).
(2) פרקליט המחוז, או ממונה בכיר בפרקליטות שהוא הסמיך לכך, רשאי לקבוע כי לא תוענק זכות לפי פסקה (1), ובכלל זה לא יימסר מידע, אם סבר שהענקת הזכות עלולה לפגוע בפרטיות של נפגע העבירה החטוף.
(ד) נפגע עבירה כאמור בסעיף קטן (א) או מי שזכאי לקבל את הזכויות לפי סעיף קטן (ב) או (ג), רשאי לתת הסכמה בכתב כי הזכויות לפי חוק זה יוענקו לאדם אחר מטעמו; בן משפחה של חטוף כאמור בסעיף קטן (ג) רשאי לתת הסכמה להענקת הזכויות לאדם אחר מטעמו אם הצהיר בכתב על קרבה אישית בין החטוף ובין אותו אדם.
23.   
24.   
25.   
(תיקון עקיף בחוק סדר הדין הפלילי. התיקון שולב בחוק).
26.   
27.   
28.   
29.   
(ג1) הזכויות לפי סעיפים 7, 8(ג), 16 ו–17 כנוסחם לפי חוק זכויות נפגעי עבירה (תיקון מס' 2), התשס"ה-2004, והזכויות לפי סעיפים 8(ב), 10 למעט לענין הזכויות שהוחלו בצו זכויות נפגעי עבירה (החלה הדרגתית של סעיף 10 לחוק ושינוי התוספת הרביעית לחוק), התשס"ג-2003, 19 ו–20, כפי שיוחלו בצו לפי הוראות סעיף קטן (ב) ובמועד שנקבע בו, או שתחילתן במועד הקובע לפי הוראות סעיף קטן (ג), יהיו מוקנות לנפגע עבירה רק לגבי הליך פלילי שתיק החקירה בו נפתח במועד החלת הזכויות כאמור או במועד הקובע, לפי הענין, או לאחריו, אלא אם כן קבעו השרים אחרת.
(ד) תחילתו של סעיף 25 תשעה חודשים מיום תחילתו של חוק זה.
30.   
31.   

1. לפי סעיף 192, בסימן ט' לפרק ח'

2. לפי סעיפים 203, 203ב, 203ג ו–214(ב1), בסימן י' לפרק ח

3. לפי סעיפים 300 עד 301ג, 302, 303, 304 ו-305 בסימן א' לפרק י'.

4. לפי סעיפים 327, 329, 330, 332, 333, 334, 335, 336 ו–337, בסימן ד' לפרק י'

5. לפי סעיפים 345, 346, 347, 347א, 348, 349 ו–351, בסימן ה' לפרק י'

6. לפי סעיפים 368ב ו–368ג, בסימן ו'1 לפרק י'
7. לפי סעיפים 369, 370, 371, 372, 373, 374, 374א, 375, 375א, 376, 376ב, 377 ו–377א, בסימן ז' לפרק י'

8. לפי סעיפים 379, 380, 381 ו–382 בסימן ח' לפרק י'

9. לפי סעיפים 402 ו–404, בסימן ג' לפרק י"א

10. לפי סעיפים 427 ו–428, בסימן ו' לפרק י"א


עבירות בחוק למניעת הטרדה מינית, התשנ"ח-1998

1. לפי סעיף 5


1. לפי סעיפים 64 ו–64א
עבירות בחוק העונשין המנויות בתוספת הראשונה

1. עבירות המנויות בפרט 2.

2. עבירות המנויות בפרט 3, למעט לפי סעיפים 303 ו–304.

3. עבירות המנויות בפרט 4, למעט לפי סעיפים 334 ו–337.

4. עבירות המנויות בפרט 5, למעט לפי סעיף 349.

5. עבירות המנויות בפרט 6.

6. עבירות המנויות בפרט 7.

7. עבירות המנויות בפרט 9.

8. עבירות המנויות בפרט 10.
חלק ב'
לענין סעיפים 8(ג)(2), 16 או 17

עבירות בחוק העונשין המנויות בתוספת הראשונה
1. עבירות המנויות בפרט 1, עבירה לפי סעיף 334, המנויה בפרט 4, ועבירות המנויות בפרט 8, והכל כשנפגע העבירה הוא בן משפחתו של החשוד, הנאשם או הנידון; בפרט זה, "בן משפחתו" - כל אחד מאלה:
(1) מי שמקיים או שקיים עם החשוד, הנאשם או הנידון מערכת יחסים זוגית;
(2) קטין או חסר ישע, שהחשוד, הנאשם או הנידון, לפי הענין, אחראי עליו או היה אחראי עליו; לענין פסקה זו, "אחראי על קטין או חסר ישע" כהגדרתו בסעיף 368א לחוק העונשין.
2. עבירות לפי סעיפים 303 ו–304, המנויות בפרט 3.

עבירות לפי פקודת התעבורה

1. עבירות לפי סעיפים 64 ו–64א.
1. עבירות לפי סעיפים 300 עד 301ג ו-305.
2. עבירה לפי סעיף 329.
3. עבירות לפי סעיפים 345 ו–347(ב).
4. עבירות לפי סעיפים 369, 370, 371, 372, 373, 374 ו-374א.
5. עבירה לפי סעיף 402.
1. עבירות לפי סעיפים 203, 203ב, 203ג, 214(ב1) ו-214(ב2) בסימן י' לפרק ח';
2. עבירות המנויות בסימן ה' לפרק י', למעט עבירה לפי סעיף 352;
3. עבירות לפי סעיפים 374א, 375א, 376ב ו-377א בסימן ז' לפרק י';
4. העבירות המנויות להלן, אם החשוד או הנאשם בביצוע העבירה הוא בן משפחה של הנפגע -
א. לפי סעיפים 300 עד 301ג, 302 ו-305 בסימן א' לפרק י';
ב. לפי סעיפים 327, 329, 330, 332, 333, 335 ו-336 בסימן ד' לפרק י';
ג. לפי סעיפים 368ב ו-368ג בסימן ו'1 לפרק י';
ד. לפי סעיפים 369, 370, 371, 372, 373, 374, 375, 376 ו-377 בסימן ז' לפרק י';

לעניין זה, "בן משפחה" - לרבות מי שהיה בן משפחה בעבר, והוא אחד מאלה:
(1) בן זוג, הורה או בן זוג של הורה, הורה של בן זוג או בן זוגו של ההורה, סב או סבתא, צאצא או צאצא של בן זוג, אח או אחות, גיס או גיסה, דוד או דודה ובנם או בתם;
(2) אב או אם במשפחת אומנה כהגדרתה בחוק אומנה לילדים, התשע"ו-2016, בן זוגו של אומן, וכן הורהו של אומן, צאצאו של אומן, אחיו או אחותו של אומן ובן זוגו של כל אחד מאלה;

עבירות בחוק למניעת הטרדה מינית, התשנ"ח-1998
1. לפי סעיף 5.

 
השלב בהליך הפלילי
הגוף מוסר המידע
2.
החלטה שלא לחקור לפי הוראות סעיף 59 לחוק סדר הדין הפלילי; יידוע לגבי שלב זה יהיה כאמור בסעיף 63 לחוק סדר הדין הפלילי ויכלול גם הודעה על זכות הערר לפי סעיף 64 לחוק האמור;
הגוף החוקר
3.6
החלטה שלא להעמיד את החשוד לדין לפי הוראות סעיף 62 לחוק סדר הדין הפלילי; יידוע לגבי שלב זה יהיה כאמור בסעיף 63 לחוק סדר הדין הפלילי ויכלול גם הודעה על זכות הערר לפי סעיף 64 לחוק האמור וכן יידוע של נפגע עבירה כאמור בפרט 14 לתוספת לחוק הסיוע המשפטי, התשל"ב-1972, על זכותו לסיוע משפטי בהליך זה, לפי הפרט האמור;
הגוף החוקר
3א.
סגירת התיק בהסדר עם החשוד, לפי סימן א'1 בפרק ד' לחוק סדר הדין הפלילי;
התובע
3ב.
העברת עניינו של הנאשם לבית משפט קהילתי לפי פרק ו'1 לחוק סדר הדין הפלילי;
התובע
4.
שחרור של החשוד או הנאשם ממעצר בתנאים כאמור בסימן ו' לפרק ב' בחוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה - מעצרים), התשנ"ו-1996 או מעצר של החשוד בפיקוח אלקטרוני כאמור בסימן ג'1 לפרק א' בחוק האמור, לרבות פירוט התנאים או פרטי תכנית הפיקוח כהגדרתה בסעיף 22א לחוק האמור, לפי העניין, ובלבד שבית המשפט או הקצין הממונה קבע שתנאי השחרור או שתנאי תכנית הפיקוח, כולם או חלקם, נועדו להגן על נפגע העבירה; יידוע על שלב זה יכלול גם הודעה על כך שנפגע העבירה רשאי להעתיק את פירוט תנאי השחרור או פרטי תכנית הפיקוח האמורים;
לגבי שחרור חשוד - משטרת ישראל; לגבי שחרור ממעצר עד תום ההליכים - התובע
5.
העמדת החשוד לדין לפי הוראות סעיף 62 לחוק סדר הדין הפלילי;
התובע
6.
החלטה לעכב את ההליך הפלילי לפי הוראות סעיף 231 לחוק סדר הדין הפלילי או כל החלטה אחרת, לפי כל דין, להפסיק את ההליך הפלילי;
היועץ המשפטי לממשלה או התובע לפי הענין
 
השלב בהליך הפלילי
הגוף מוסר המידע
1.
שם החוקר שמונה כאחראי על חקירת העבירה;
הגוף החוקר
1א.
בקשה להסרת חיסיון על ראיה לפי סעיף 49(א), 50(א), 50א(א) או 50ב לפקודת הראיות [נוסח חדש], התשל"א-1971, הודעה על זכויות נפגע עבירה בנוגע לוויתור על החיסיון והבעת עמדה בהליכי גילוי הראיה לפי הוראות סעיף 13א, ולגבי נפגע עבירת מין כאמור בפרט 11(ב) לתוספת לחוק הסיוע המשפטי, התשל"ב-1972 - גם זכותו לקבלת ייצוג, ייעוץ וסיוע משפטי לפי אותו פרט.
הגוף החוקר או התובע
2.
מעצרו של החשוד או הנאשם או שחרורו ממעצר, לפי הוראות פרק ב' לחוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה - מעצרים), התשנ"ו-1996, או פרק ג' לחוק הנוער;
לגבי חשוד - משטרת ישראל; לגבי נאשם - התובע
3.
כוונה לעכב את ההליך הפלילי לפי הוראות סעיף 231 לחוק סדר הדין הפלילי; יידוע לגבי שלב זה יכלול גם הודעה על זכותו של הנפגע להביא את עמדתו בענין לפי הוראות סעיף 16;
היועץ המשפטי לממשלה או מי שהוסמך על ידו להחליט בבקשה
3א.
כוונה להגיע להסדר לסגירת תיק עם החשוד, לפי סימן א'1 בפרק ד' לחוק סדר הדין הפלילי;
התובע

 
השלב בהליך הפלילי
הגוף מוסר המידע
3ב.
כוונה להעביר את עניינו של הנאשם לבית משפט קהילתי, לפי פרק ו'1 לחוק סדר הדין הפלילי;
התובע
4.
(א) הודעה על העמדת החשוד לדין כאמור בפרט 5 בתוספת השניה תכלול גם הסבר על כך שיש אפשרות שהתביעה תגיע להסדר טיעון עם הנאשם והודעה על זכותו להביע את עמדתו בענין לפי הוראות סעיף 17(א);

(ב) פרטיו של הסדר טיעון המתגבש עם הנאשם, והודעה על זכותו של נפגע העבירה להביע את עמדתו לעניין פרטיו של הסדר הטיעון האמור לפי הוראות סעיף 17(א), למעט בעבירות המפורטות בסעיף 17(ב);

(ג) בעבירות המנויות בתוספת ראשונה ב' - פרטיו של הסדר טיעון שהתגבש עם הנאשם, והודעה על זכותו של נפגע העבירה להביע את עמדתו לעניין הסדר הטיעון בפני גורם מאשר, לפי הוראות סעיף 17(ג);
התובע
5.
(א) מתן צו פיקוח לפי סעיף 12 לחוק הגנה על הציבור מפני ביצוע עבירות מין, התשס"ו-2006, לרבות תנאי הפיקוח והמעקב כאמור בסעיף 13(4), (5), (7) ו–(9) עד (11) לאותו חוק, וכן כל שינוי בתקופת תוקפו של הצו או בתנאי מתנאיו כאמור בסעיפים 14 ו–23 לאותו חוק;

(ב)7 (נמחק).
היועץ המשפטי לממשלה או נציגו
 
השלב בהליך הפלילי
הגוף מוסר המידע
3.
מועד הבאת הנידון לפני ועדת השחרורים, לפי הוראות חוק שחרור על–תנאי ממאסר, התשס"א-2001; יידוע לגבי שלב זה יכלול גם הודעה על זכותו של הנפגע להביע את עמדתו לפני ועדת השחרורים לפי הוראות סעיף 19;
שירות בתי הסוהר
4.
תנאים לשחרור הנידון ממאסר לפי הוראות סימן ה' לפרק ב' לפקודת בתי הסוהר, שמטרתם להגן על הנפגע;
שירות בתי הסוהר
5.
בריחת הנאשם או הנידון ממאסר או מבית חולים;
שירות בתי הסוהר או בית החולים, לפי הענין
6.
מועד שחרור הנאשם או הנידון ממאסר או מבית חולים;
שירות בתי הסוהר או בית החולים, לפי הענין
7.
בקשת הנידון מנשיא המדינה לחנינה או להקלה בעונשו כאמור בסעיף 11(ב) לחוק–יסוד: נשיא המדינה;
מחלקת חנינות במשרד המשפטים
9.
מועד הדיון בוועדה מיוחדת לפי סעיפים 28א עד 28ה לחוק טיפול בחולי נפש, התשנ"א-1991; יידוע לגבי שלב זה יכלול גם הודעה על זכותו של הנפגע להביע את עמדתו בכתב לפני הוועדה המיוחדת לפי הוראות סעיף 28ב(ב) לחוק האמור.
הוועדה המיוחדת
[1.] ס"ח 1782, התשס"א (21.3.2001), עמ' 183.
תיקונים:ס"ח 1892, התשס"ג (1.6.2003), עמ' 395;
ס"ח 1961, התשס"ה (17.11.2004), עמ' 11;
ק"ת 6373, התשס"ה (27.2.2005), עמ' 478 [התשס"ה (מס' 2)];
ס"ח 2050, התשס"ו (3.1.2006), עמ' 244;
ס"ח 2067, התשס"ז (29.10.2006), עמ' 6 (הצ"ח - ממשלה 231, התשס"ו, עמ' 236 והצ"ח - כנסת 99, התשס"ו, עמ' 18);
ס"ח 2164, התשס"ח (9.7.2008), עמ' 624. הצ"ח - כנסת 200, התשס"ח, עמ' 136;
ס"ח 2317, התשס"ח (17.8.2011), עמ' 1170. הצ"ח - ממשלה 475, התש"ע, עמ' 164;
ס"ח 2328, התשע"ב (29.12.2011), עמ' 94. הצ"ח - כנסת 418, התשע"ב, עמ' 30;
ס"ח 2374, התשע"ב (2.8.2012), עמ' 604 [התשע"ב (מס' 2)]. הצ"ח - ממשלה 416, התשס"ט, עמ' 210;
ס"ח 2482, התשע"ה (16.12.2014), עמ' 78. הצ"ח - ממשלה 835, התשע"ד, עמ' 68;
ס"ח 2484, התשע"ה (17.12.2014), עמ' 112 [התשע"ה (מס' 2)]. הצ"ח - כנסת 597, התשע"ה, עמ' 120;
ס"ח 2486, התשע"ה (21.12.2014), עמ' 135 [התשע"ה (מס' 3)]. הצ"ח - ממשלה 673, התשע"ב, עמ' 668;
ס"ח 2586, התשע"ז (11.12.2016), עמ' 29. הצ"ח - ממשלה 1079, התשע"ו, עמ' 1510;
ס"ח 2742, התשע"ח (26.7.2018), עמ' 892. הצ"ח - ממשלה 1230, התשע"ח, עמ' 938;
ס"ח 2779, התשע"ט (10.1.2019), עמ' 233. הצ"ח - ממשלה 972, התשע"ו, עמ' 230;
ס"ח 2928, התשפ"ב (12.10.2021), עמ' 2. הצ"ח - ממשלה 1449, התשפ"ב, עמ' 38;
ס"ח 2966, התשפ"ב (14.3.2022), עמ' 764 [התשפ"ב (מס' 2)]. הצ"ח - כנסת 874, התשפ"ב, עמ' 2;
ס"ח 2999, התשפ"ב (6.7.2022), עמ' 1023 [התשפ"ב (מס' 3)]. הצ"ח - ממשלה 1471, התשפ"ב, עמ' 226;
ס"ח 3003, התשפ"ב (10.7.2022), עמ' 1052 [התשפ"ב (מס' 4)]. הצ"ח - כנסת 884, התשפ"ב, עמ' 28;
ס"ח 3090, התשפ"ד (20.9.2023), עמ' 2 (הארכת תוקפו של תיקון התשע"ח);
ס"ח 3224, התשפ"ד (19.6.2024), עמ' 944 [התשפ"ד (מס' 2)]. הצ"ח - כנסת 1012, התשפ"ד, עמ' 132;
ס"ח 3274, התשפ"ד (30.7.2024), עמ' 1192 [התשפ"ד (מס' 3)]. הצ"ח - ממשלה 1505, התשפ"ד, עמ' 574.
[2.] תחילת תוקפו של סעיף 13א ביום 10.4.2023 [תיקון התשפ"ב (מס' 4)].
[3.] כל ההתייחסות בסעיף 17 לבית משפט קהילתי (בכותרת הסעיף, בס"ק (א) ובס"ק (ד1)) תקפות למשך 5 שנים מיום 1.8.22 [תיקון התשפ"ב (מס' 3)].
[4.] נוסח זה של סעיף 19 חל מיום 15.10.18 עד יום 15.12.24 (תיקון התשע"ח, התשפ"ב והתשפ"ד). עד לתאריך הנ"ל ולאחר תום התקופה - חל הסעיף בנוסח הבא:
"(א)נפגע עבירת מין או אלימות, שקיבל הודעה לפי הוראות סעיף 10 על מועד הבאת הנידון לדיון לפני ועדת שחרורים, זכאי שתינתן לו הזדמנות להביע את עמדתו בכתב לפני הועדה, במועד ובדרך שיקבעו השרים, לענין הסיכון הצפוי משחרור הנידון.
(ב)בסעיף זה, "ועדת שחרורים" - כמשמעותה בפרק ו' סימן ב' לחוק העונשין."
[5.] בתקופה של 4 שניום מיום 30.7.24 ייקרא פרט 1א כדלקמן: במקום הסיפה החל במילים "בפרט 14" יבוא "בפרטים 1א, 11 ו-14 לתוספת לחוק הסיוע המשפטי, התשל"ב-1972, החל משלב החקירה הפלילית בנוגע לעבירה שממנה נפגע, לפי הוראות פרטים אלה." [תיקון התשפ"ד (מס' 3)].
[6.] בתקופה של 4 שנים מיום 30.7.24 ייקרא פרט 3 כך שבמקום "בפרט 14" יבוא "בפרטים 1א, 11 ו- 14", ובסופו, במקום "לפי פרט זה" יבוא "לפי פרטים אלה;" [תיקון התשפ"ד (מס' 3)].
[7.] פרט 5(ב) לתוספת השלישית חל מיום 17.8.11 ולמשך שנה.

מפת מסמך

פרק א': עקרונות כלליים
1. מטרה
2. הגדרות
3. עקרונות
4. דרכי התאמה במימוש זכויות נפגע עבירה
5. הבטחת זכויות
פרק ב': זכויותיו של נפגע עבירה בהליך פלילי
6. הגנה
7. הגבלה על מסירת פרטים אישיים של נפגע עבירה
8. זכות לקבלת מידע על ההליך הפלילי
9. זכות עיון בכתב אישום
10. זכות לקבל מידע על מאסר או משמורת אחרת
11. זכות לקבל מידע על שירותי סיוע
12. ניהול הליכים בזמן סביר
13. חקירה של גוף חוקר בדבר עבר מיני
13א זכויות לגבי חסיון ראיות לעניין עדות בעל מקצוע בהליכים פליליים שעניינם עבירת מין או עבירת אלימות חמורה במשפחה
14. זכות לנוכחות מלווה בחקירה
14א. זכות נפגע עבירת מין לבחור את מין החוקר
15. זכות לנוכחות בדיון הנערך בדלתיים סגורות
16. זכות להביע עמדה לענין עיכוב הליכים
17. זכות להביע עמדה לעניין הסדר טיעון, הסדר לסגירת תיק או העברת עניינו של נאשם לבית משפט קהילתי
18. הצהרת נפגע
19. זכות להביע עמדה לפני היחידה לשחרור ממאסרים קצרים או לפני ועדת שחרורים
20. זכות להביע עמדה לענין חנינה
21. הגנה מפני משפט פלילי או אזרחי
22. זכאות בני משפחה
22א. נטילת דגימה פורנזית מנפגע עבירת מין ושמירתה
22ב. זכאות בני משפחה - חרבות ברזל
23. הקמת יחידות סיוע בפרקליטות
24. מינוי אחראים במשטרת ישראל
פרק ג': תיקוני חקיקה והוראות שונות
25. תיקון חוק סדר הדין הפלילי - מס' 29
26. הודעות
27. שינוי התוספות
28. ביצוע ותקנות
29. תחילה ותחולה הדרגתית
30. אישור תקנות ראשונות
31. מעקב אחר יישום החוק
תוספת ראשונה
תוספת ראשונה א'
תוספת ראשונה ב'
תוספת ראשונה ג'
תוספת שניה
תוספת שלישית
תוספת רביעית