תאריך תצוגה: 30/09/2016
הקליקו על כותרת הסעיף
1. הגדרות
2. חזקה
פרק ב': סמכויות
3. סמכות המנהל להתקין תקנות
3א. תקנות בדבר אזהרה על מזון משום סכנת חנק
3ב. תקנות בדבר סימון סוכרים
4. סמכויות מפקחים
5. חובותיו של מפקח
6. אנליזה של דוגמאות מזון
7. פסילת מזון והשמדתו
8. ביקורת ובדיקה של מזון שבמעבר
9. חובת רשות מקומית
פרק ג': עבירות
10. זיוף מזון
10א. הסדרת הוספת מים וחומרים לבשר
11. הוספת חומר למזון
12. מכירה בלא התוייה
13. איכות פגומה
14. מכירת מזון שונה מהנדרש
15. אי גילויו של שינוי במזון
16. סירוב למכור למפקח
17. הכשלת מפקח ושיחודו
18. הפרעה לנטילת דוגמאות
19. מתן תעודת אחריות כוזבת
20. שימוש בתעודת אחריות של מזון אחר [10(1)(יא)]
21. מתן תווית כוזבת [10(1)(יב)]
22. הפרת תקנות [10(1)(יג)]
23. עונשין
24. סייג לעבירות
25. טענת הגנה בלתי קבילה
26. תעודת כימאי ממשלתי כראיה
27. הגנה של תעודת אחריות
28. הוראות לשימוש בתעודת אחריות
29. פרסום פסק דין
30. חילוט מזון
תוספת

פקודת בריאות הציבור (מזון) [נוסח חדש], התשמ"ג-1983 - בוטל1

1.   
(6) פקיד מכס כמשמעו בפקודת המכס;
(7) עובד המדינה אחר שהמנהל הסמיכו בכתב;
"צרור" - כל דבר שעוטפים, אורזים או מצרפים בו טובין או שנותנים לתוכו טובין;
"רופא ממשלתי" - רופא, או רופא וטרינרי, שהוא עובד המדינה או עובד רשות מקומית;
"רשות מקומית" - עיריה או מועצה מקומית שנתכוננה לפי פקודת המועצות המקומיות;
"תווית" - סימן או ציון או כל דבר מודפס, מצוייר או מתאר אחר המופיע על מזון, צמוד אליו או ארוז עמו והמתייחס למזון או לצרור המכיל אותו.
2.   
3.   
3א. 2
תקנות בדבר אזהרה על מזון משום סכנת חנק

(תיקון התשס"ה)
שר הבריאות, באישור ועדת העבודה הרווחה והבריאות של הכנסת, יקבע הוראות בדבר חובת סימון אזהרה על גבי אריזות של פיצוחים, ממרחים, גרעיני תירס ונקניקיות משום שיש באכילתם על ידי ילדים מתחת לגיל 5 סכנת חנק, וכן בדבר סימון אזהרה כאמור בשלט במקום ממכר, שלא באריזה של המוצרים האמורים; בסעיף זה -
"פיצוחים" - סוגים שונים של גרעינים ואגוזים המשווקים לאכילה כפי שקבע השר בתקנות, בין כשהם נמכרים עם הקליפה, ובין בלעדיה;
"ממרחים" - ממרחים על בסיס שומני המכילים חתיכות פיצוחים קלופים;
"גרעיני תירס" - גרעיני תירס וגרעיני תירס תפוחים (פופקורן);
"נקניקיות" - כהגדרתן בצו הפיקוח על מצרכים ושירותים (נקניק ונקניקיות), התשל"ו-1975, או תערובת על בסיס חלבון מן הצומח בשרוול העשוי מחומר סינתטי דמויית נקניקיה.
3ב.   
4.   
5.   
6.   
7.   
8.   
9.   
10.   
10א. 3
הסדרת הוספת מים וחומרים לבשר

(תיקון התשס"ד)
(א) בסעיף זה -
"בשר" , כל אחד מאלה:
(1) שרירי השלד של בהמות כהגדרתן בתקנות מחלות בעלי חיים (שחיטת בהמות), התשכ"ד-1964, עם עצמות או בלעדיהן;
(2) עופות כהגדרתם בתקנות מחלות בעלי חיים (בתי שחיטה לעופות), התש"ך-1960, עם עצמות או בלעדיהן ועם עור או בלעדיו;
(3) סוגי בהמות או עופות נוספים שקבע שר החקלאות;
"בשר מיושן" - בשר מצונן שעבר תהליך של הבחלה טבעית בטמפרטורה שלא עלתה על שתי מעלות צלסיוס ולא פחתה מאפס מעלות צלסיוס במשך ארבעה עשר ימים רצופים לפחות;
"בשר מיושן קפוא" - בשר מיושן שהוקפא לאחר תהליך ההבחלה;
"בשר טרי" , "בשר מצונן" - בשר אשר לא עבר תהליך טיפול כלשהו, למעט צינון בטמפרטורה שלא עלתה על ארבע מעלות צלסיוס ולא פחתה מאפס מעלות צלסיוס, ובלבד שנשמרו תכונותיו הטבעיות של הבשר;
"בשר קפוא" - בשר אשר לא עבר טיפול כלשהו, למעט הקפאה בטמפרטורה פנימית שלא עלתה על שתים עשרה מעלות צלסיוס מתחת לאפס;
"טיפול" - טיפול מכל סוג שהוא בבשר, לרבות הוספת מים, תבלינים, חומרי כבישה או חומרים אחרים וכן הפשרה וכבישה ולמעט ניקור, הכשרה, פירוק, פריסה ואריזה;
"מוצר בשר מעובד" - מוצר המיוצר מבשר מצונן או מבשר קפוא שעבר טיפול ;
"תכונות טבעיות של בשר" - טעם, צבע, ריח ומרקם;
(ב) הוסיף אדם מים או חומר מכל סוג שהוא לבשר מיושן, לבשר מיושן קפוא, לבשר מצונן או לבשר קפוא, לא ישווק, לא יימכר ולא יסומן הבשר האמור, אלא כמוצר בשר מעובד, לפי הוראות סעיף זה.
(ג) לא ישווק אדם, לא ימכור, לא יסמן, לא יחסין ולא ייבא בשר כבשר מיושן, אלא אם כן הוא בשר מיושן.
(ד) לא ישווק אדם, לא ימכור, לא יסמן, לא יחסין ולא ייבא בשר כבשר מיושן קפוא, אלא אם כן הוא בשר מיושן קפוא.
(ה) לא ישווק אדם, לא ימכור, לא יסמן, לא יחסין ולא ייבא בשר כבשר טרי או כבשר מצונן, אלא אם כן הוא בשר טרי או בשר מצונן.
(ו) לא ישווק אדם, לא ימכור, לא יסמן, לא יחסין ולא ייבא בשר כבשר קפוא, אלא אם כן הוא בשר קפוא.
(ז) מוצר בשר מעובד לא יכיל חומר מכל סוג שהשר קבע לגביו הגבלות או איסורים לפי הוראות פסקה (ט)(1).
(ח) לא ישווק אדם ולא ימכור מוצר בשר מעובד אלא אם כן הוא מסומן במילים "מוצר בשר מעובד" או "מוצר המכיל בשר"; שר הבריאות יקבע הוראות בדבר סימון מוצר בשר מעובד כמוצר בשר מעובד או כמוצר המכיל בשר.
(ט) שר הבריאות, באישור ועדת העבודה הרווחה והבריאות של הכנסת יקבע בתקנות את כל אלה:
(1) סוגי חומרים שאסור להוסיפם למוצר בשר מעובד;
(2) אופן סימון שיעור המים שמוצר בשר מעובד שלא עבר טיפול בחום מכיל, ודרכי חישוב של שיעור המים המוסף במוצר בשר מעובד מסוים;
(3) אופן סימון מוצר בשר מעובד, לרבות מוצר המכיל בשר, בשר מיושן, בשר מיושן קפוא, בשר מצונן ובשר קפוא, לרבות אופן סימון החומרים והמים שהוספו, גודל האותיות, וכללים נוספים בדבר האריזה.
(י) תקנות לפי סעיף זה יכול שיהיו כלליות או לסוגים שונים של מוצר בשר מעובד, כפי שקבע השר.
(יא) הוראות סעיף זה באות להוסיף על הוראות כל דין.
11.   
12.   
13.   
14.   
15.   
16.   
17.   
18.   
19.   
20.   
21.   
22.   
23.   
24.   
25.   
26.   
27.   
28.   
29.   
30.   
[1.] דמ"י, נוסח חדש 36, התשמ"ג (19.8.1983), עמ' 750.
תיקונים:ס"ח 1506, התשנ"ה (24.2.1995), עמ' 136;
ס"ח 1953, התשס"ד (1.8.2004), עמ' 484;
ס"ח 1966, התשס"ה (22.12.2004), עמ' 44;
ס"ח 2247, התש"ע (7.7.2010), עמ' 567. הצ"ח - כנסת 323, התש"ע, עמ' 164.
החל ביום 30.9.2016 מוחלף חוק זה בחוק הגנה על בריאות הציבור (מזון), התשע"ו-2015 בכפוף להוראות פרק ט"ו לחוק המחליף לעניין תחילה והוראות מעבר. עם זאת נקבע כי השר רשאי, בצו, לדחות את יום התחילה בתקופה אחת נוספת שלא תעלה על שישה חודשים (ס"ח 2510, התשע"ו, עמ' 90 וק"ת 7664, התשע"ו, עמ' 1184).
[2.] עפ"י תיקון התשס"ה, תקנות ראשונות לפי סעיף זה יובאו לאישור ועדת העבודה הרווחה והבריאות של הכנסת בתוך 6 חודשים מיום פרסום התיקון.
[3.] תחילת תוקפו של סעיף זה במועד כניסתן לתוקף של תקנות שיותקנו על פיו.

מפת מסמך

פרק א': פרשנות
1. הגדרות
2. חזקה
פרק ב': סמכויות
3. סמכות המנהל להתקין תקנות
3א. תקנות בדבר אזהרה על מזון משום סכנת חנק
3ב. תקנות בדבר סימון סוכרים
4. סמכויות מפקחים
5. חובותיו של מפקח
6. אנליזה של דוגמאות מזון
7. פסילת מזון והשמדתו
8. ביקורת ובדיקה של מזון שבמעבר
9. חובת רשות מקומית
פרק ג': עבירות
10. זיוף מזון
10א. הסדרת הוספת מים וחומרים לבשר
11. הוספת חומר למזון
12. מכירה בלא התוייה
13. איכות פגומה
14. מכירת מזון שונה מהנדרש
15. אי גילויו של שינוי במזון
16. סירוב למכור למפקח
17. הכשלת מפקח ושיחודו
18. הפרעה לנטילת דוגמאות
19. מתן תעודת אחריות כוזבת
20. שימוש בתעודת אחריות של מזון אחר [10(1)(יא)]
21. מתן תווית כוזבת [10(1)(יב)]
22. הפרת תקנות [10(1)(יג)]
23. עונשין
24. סייג לעבירות
25. טענת הגנה בלתי קבילה
26. תעודת כימאי ממשלתי כראיה
27. הגנה של תעודת אחריות
28. הוראות לשימוש בתעודת אחריות
29. פרסום פסק דין
30. חילוט מזון
תוספת