תאריך תצוגה: 01/07/2024
הקליקו על כותרת הסעיף
פרק ראשון: הוראות כלליות
סימן א': פרשנות
1. הגדרות
סימן ב': הקמת בית-מטבחיים ומיתקניו
2. הקמת בית מטבחיים
3. מתן היתר הקמה
4. הפעלת בית מטבחיים
4א. הגדלת מספר בתי המטבחיים
5. הקמת מבנים ומיתקנים נוספים
6. החזקת בית מטבחיים
7. תיקונים הדרושים
8. הרחבות בית מטבחיים
9. הפסקת השחיטה בבית מטבחיים
11. נקיון העובדים והמכשירים
12. נקיון בית המטבחיים
13. עובדים בבית מטבחיים
15. טיפול בבשר ובעורות בבהמות נגועות במחלה
16. מיכלים ומיתקנים להשמדת פסולין
17. ניצול פסולין על ידי מפעל למוצרי בשר
18. ניפוח גופות וריאות
סימן ג': פיקוח וטרינרי
19. מינוי רופאים וטרינרים על ידי רשות מקומית
20. מינוי רופא וטרינרי
21. מינוי מנהל בית מטבחיים
22. פיקוח וטרינרי
23. ביטול מינוי רופא וטרינר
24. ערר על החלטת המנהל
25. אגרות שחיטה
סימן ד': היתר-כניסה
26. רשות כניסה לבית מטבחיים
27. איסור כניסה לאדם נגוע במחלה מידבקת
28. תוקף היתר
29. ביטול היתר
פרק שני: שחיטת בהמות
30. שחיטת בהמה
31. מכירת בשר
32. איסור שחיטת בהמות ללא תווית סימון או ללא תעודת רישום
33 הוצאת בהמה משטח בית המטבחיים
34. החזקת בהמה לפני השחיטה
35. בניית מבנה תצפית מחוץ לתחום בית המטבחיים
36. בדיקה על-ידי רופא וטרינר לפני השחיטה
37. מועד השחיטה בבית המטבחיים
38. שחיטה בקבוצה
39. היקף השחיטה
40. ניקוי אולם לפני השחיטה
41. הכנסת בהמות לאולם השחיטה
42. ייעוד בית מטבחיים לשחיטת בהמות מסוג מסויים
43. שחיטת בהמות בחשכה
44. מניעת צער בעלי חיים
45. מקום שחיטת הבהמות
46. טיפול בקרביים ובעורות
47. סימון אחיד לחלקי בהמה שנשחטה
48. שחיטה רק כשהרופא הוטרינר במקום
פרק שלישי: הטיפול בבהמות לאחר השחיטה
49. בדיקה על ידי רופא וטרינר לאחר השחיטה
50. בדיקה בבית מטבחיים
51. בדיקה מעבדתית של בשר
52. פסילה או אישור של בשר
53. נוכחים בעת בדיקה וטרינרית
54. סימון בשר לאחר בדיקה
55. השמדת בשר פסול
56. איסור קילוף
57. הובלת בשר מבית המטבחיים
57א. קבלת בשר על ידי עושה שירות
57א בית קירור
58. צינון בשר
59. תנאים להכנת חבילת בשר
60. תנאים להכנת חבילת בשר
61. נוכחות רופא וטרינר וסמכויותיו
62. אריזת חבילת בשר
63. הוצצאת חבילת בשר מהכנה והובלתה
64. תעודה וטרינרית לבשר מפורק
65. העברת בשר גולמי
66. תעודה וטרינרית לבשר גולמי
67. הצגת בשר לבדיקת משנה
68. בדיקת משנה
69. בדיקת מעבדה נוספת
70. בדיקת בשר קפוא
71. מכירת בשר
72. דין העברת בשר קפוא בין בתי קירור
72א. הובלת בשר קפוא
73. אגרות בדיקת משנה
74. סייג לפיקוח על בשר שהוכן לפי היתרים מיוחדים
75. בית מטבחיים תעשייתי
76. העברת בשר מבית מטבחיים תעשייתי
77. היתר שחיטה מיוחד
78. שחיטה דחופה
79. שחיטת דחק
80. שחיטת חירום
81. הפסקת פעולות בבית מטבחיים
82. הגשת דינים וחשבונות
83. ביטול תקנות
84. השם
תוספת ראשונה
תוספת שניה
תוספת שלישית
תוספת רביעית
תוספת חמישית
תוספת ששית
תוספת אחת-עשרה
תוספת שתים-עשרה
סימן א': פרשנות

תקנות מחלות בעלי-חיים (שחיטת בהמות), התשכ"ד-1964 1

בתוקף סמכותי לפי סעיף 20 לפקודת מחלות בעלי-חיים, 1945 הסעיפים 14(א) ו-2(ד) לפקודת סדרי השלטון והמשפט, התש"ח-1948, והסעיפים 5, 15 ו-43 לחוק הפיקוח על מצרכים ושירותים, התשי"ח-1957, אני מתקין תקנות אלה:
1.   
"שחיטה" - לרבות נחירת בהמות לשם הפקת בשרן;
"התאגיד לפיקוח וטרינרי" - התאגיד לפיקוח וטרינרי שהוקם לפי פרק ו'1 לחוק הרופאים הווטרינריים, התשנ"א-1991.
2.   
3.   
4. 2
הפעלת בית מטבחיים

(תיקון: התש"ף)
(א) לא יפעיל אדם בית-מטבחיים אלא לאחר שמנהל השירותים הוטרינריים בדק את מיתקניו ואישר בכתב כי בית המטבחיים נבנה במקום ובהתאם לתכניות ולמיפרטים שאושרו על-ידיו ולתנאי היתר-הקמה.
(ב) לא יינתן אישור לפי תקנת משנה (א) אלא לבית מטבחיים שמיושמת בו תכנית בטיחות מזון כהגדרתה בסעיף 177 לחוק הגנה על בריאות הציבור (מזון), התשע"ו-2015.
4א.   
5.   
6.   
7.   
8.   
9.   
10.   
11.   
12.   
13.   
14.   
15.   
16.   
17.   
18.   
19.   
20.   
21.   
22.   
23.   
24.   
25. 3
אגרות שחיטה
סימן ד': היתר-כניסה

[תיקונים: התשכ"ט (מס' 2), (מס' 4), התשע"ב]
בעד שחיטת כל בהמה בבית-המטבחיים הנמצא בפיקוח רופא וטרינר שמונה בהתאם להוראות תקנה 19 או תקנה 20 ישלם האחראי לבית-המטבחיים אגרה בשיעור של 29 ש"ח לראש.
26.   
27.   
28.   
29.   
30.   
31.   
32.   
(ג) נשחט בקר אשר לא סומן או אינו מלווה בתעודת רישום כאמור בתקנת משנה (א) רשאי רופא וטרינר לעכב את הבשר עד לקבלת הוראות מאת מנהל השירותים הוטרינריים או מי שהסמיך לענין תקנה זו.
(ד) לא יישחטו בבית-מטבחיים גמלים אשר לא סומנו בהתאם לתקנות מחלות בעלי-חיים (סימון גמלים), התשכ"ב-1962, אלא לפי היתר מאת מנהל השירותים הוטרינריים או מי שהסמיך לענין תקנה זו.
(ה) רופא וטרינר יסיר תווית סימון מכל בהמה שחוטה ויעבירנה ללשכה הוטרינרית האיזורית.
(ו) רופא וטרינר יטביע חותם בית המטבחיים בתעודת רישום בקר, במשבצת שנועדה לכך, ויחזירנה ללשכה הוטרינרית האיזורית.
33   
34.   
35.   
36.   
37.   
38.   
39.   
40.   
41.   
42.   
43.   
44.   
45.   
46.   
47.   
48.   
49.   
50.   
51.   
52.   
53.   
54.   
55.   
56.   
57.   
57א.   
57א 5
בית קירור

(תיקון התשמ"ד)
(א) בכל בית מטבחיים יוקם בית קירור שנפחו מתאים לשיעור השחיטה היומית של בית המטבחיים בהתאם לתכנית ולמפרטים שאישר מנהל השירותים הוטרינריים.
(ב) בתוך בית קירור יותקן תא הקפאה בגודל מתאים שבו תשרור בכל עת טמפרטורה שלא תעלה על 10 מעלות צלזיוס מתחת לאפס.
58.   
59. 6
תנאים להכנת חבילת בשר

(תיקונים: התשכ"ח, התשס"ו)
(א) לא יכין אדם חבילת בשר בבית מטבחיים ולא ימכור אדם חבילת בשר שהוכנה בבית מטבחיים אלא אם כן הוא בית מטבחיים תעשייתי כמשמעותו בתקנה 75 ולפי היתר מאת מנהל השירותים הוטרינריים (להלן - היתר להכנת חבילת בשר).
(ב) מנהל השירותים הוטרינריים יוציא היתר להכנת חבילת-בשר אם הוכח לו כי ההכנה תבוצע בתנאים אלה:
(1) מבנה מיוחד נועד לשמש רק לפירוק-בשר (להלן - המבנה);
(2) קירות המבנה מצופים חרסינה עד לגובה שני מטרים לפחות;
(3) המבנה מצוייד במערכת מיזוג-אוויר המחזיקה בו טמפרטורה שאינה עולה על 14 מעלות צלזיוס מעל לאפס;
(4) המבנה מצוייד בחדר-קירור מיוחד להחזקת הבשר המפורק מעצמות כשהטמפרטורה שבו אינה עולה על 2 מעלות צלזיוס מעל לאפס;
(5) המבנה מצוייד בחדר הקפאה מהירה להקפאת הבשר עד לטמפרטורה פנימית של לפחות 18 מעלות צלזיוס מתחת לאפס;
(6) המבנה מצוייד בחדר החסנת בשר קפוא בו הטמפרטורה לא תעלה על 18 מעלות צלזיוס מתחת לאפס;
(7) המבנה מצוייד בשולחנות, מיכלים, אצטבאות, מדפים, עגלות-יד וכלי-עבודה ממתכת בלתי-מחלידה או מחומר תברואתי אחר;
(8) חדרי המבנה מצויידים במד-חום ורשם-טמפרטורה אוטומטיים, הפועלים במצב תקין.
(ג) היתר להכנת חבילת-בשר יינתן לתקופה של שנה אחת.
(ד) רשאי מנהל השירותים הוטרינריים לבטל או להתלות היתר להכנת חבילת-בשר אם נוכח כי הכנת חבילת-בשר אינה מבוצעת בהתאם להוראות תקנות אלה.
(ה) על חבילת בשר טחון מצונן, יחולו, נוסף על האמור בתקנה זו, הוראות צו הפיקוח על מצרכים ושירותים (בשר טחון), התשל"ו-1975, או צו הפיקוח על מצרכים ושירותים (בשר טחון חי מתובל), התשל"ו-1975 ((להלן - צווי הפיקוח), לפי הענין.
60. 6
תנאים להכנת חבילת בשר

(תיקונים: התשכ"ח, התשס"ו)
(א) לא יכין אדם חבילת בשר בבית מטבחיים אלא במבנה שהטמפרטורה בו אינה עולה על 14 מעלות צלזיוס מעל לאפס, ואולם על חבילת בשר טחון מצונן יחולו הוראות צווי הפיקוח, לפי הענין.
(ב) בשר שפורק, בותר לבתרים ולא נארז בחבילות יוחסן, מיד לאחר שבוצעו בו פעולות הפירוק והביתור, לא יותר מאשר 24 שעות בחדר-קירור שהטמפרטורה שבו אינה עולה על 2 מעלות צלזיוס מעל לאפס.
(ג) חבילת בשר, למעט חבילת בשר טחון מצונן שקוימו לגביה הוראות צווי הפיקוח, לפי הענין, וחבילת בשר מצונן, יוקפאו בחדר הקפאה מהירה מיד לאחר אריזתן, לטמפרטורה שלא תעלה על המפורט להלן:
(1) חבילת בשר טחון קפוא - 18 מעלות צלזיוס מתחת לאפס;
(2) חבילת בשר קפוא שאינו טחון - 12 מעלות צלזיוס מתחת לאפס.
61.   
62.   
63.   
64.   
65.   
66.   
67.   
68.   
69.   
70.   
71.   
72.   
72א.   
73. 8
אגרות בדיקת משנה

[תיקונים: התשל"ו (מס' 3), התש"ם, התשס"ו]
(א) בעד בדיקת-משנה לבשר גולמי שתבוצע בו בהתאם להוראות תקנה 68 תגבה רשות מקומית אגרה בשיעור של 0.26 ש"ח לכל קילוגרם.
(ב) בעד בדיקת-משנה לבשר קפוא שתבוצע בו בהתאם להוראות תקנה 70 תגבה רשות מקומית אגרה בשיעור של 0.12 ש"ח לכל קילוגרם בשר.
74.   
75.   
76.   
77.   
78.   
79.   
(א) על אף האמור בתקנה 30, מותר לשחוט בהמה מחוץ לבית-מטבחיים אם אישר רופא וטרינר כמשמעותו בפקודת הרופאים הוטרינרים, כי -
(1) הבהמה חלתה ולא היה סיפק להעבירה בחיים לשחיטה בבית מטבחיים; או
(2) הבהמה נפגעה בתאונה ולא היה סיפק להעבירה בחיים לשחיטה בבית-מטבחיים.
(ב) לא נמצא רופא וטרינר בקרבת מקום אירוע תאונה לבהמה, רשאי שוטר, רופא או ראש הרשות המקומית שבתחומה אירעה התאונה או מזכיר הרשות המקומית כאמור לתת האישור לפי תקנת-משנה (א)(2).
(ג) בהמה שנשחטה לפי הוראות תקנת-משנה (א) תיבדק לפני העברתה לבית-מטבחיים על-ידי רופא וטרינר אשר יתן בידי מחזיק הבהמה לאחר בדיקתו תעודה בנוסח שאישר מנהל השירותים הוטרינריים (להלן - בסעיף זה - התעודה); הוראות תקנה 66(ב) יחולו על התעודה, בשינויים המחוייבים.
הרופא הוטרינר ישלח בדואר רשום העתק התעודה אל הרופא הוטרינר הממשלתי אשר לתחום-שיפוטו נשלחה הבהמה.
(ד) הבעל של בהמה שנשחטה לפי הוראות תקנת-משנה (א) חייב להעבירה לבית-מטבחיים שיורה עליו הרופא הוטרינר שנתן את התעודה. את הגופה יש להעביר בנפרד מהקיבה, המעיים ושלפוחית השתן.
(ה) הרופא הוטרינר אשר לתחום-שיפוטו הועברה בהמה שנשחטה לפי תקנת-משנה (א) יעשה את כל אלה:
(1) יבצע מיד עם קבלת הגופה את בדיקת הבשר;
(2) יטול דוגמאות מהבשר וישלחן לבדיקה במכון הוטרינרי בהתאם להוראות שבתוספת השמינית;
(3) יחסין את הבשר בחדרי-קירור בתחום בית המטבחיים על חשבון בעליו;
(4) יקבע אם הבשר ראוי למכירה או פסול לפי בדיקתו ולפי מימצאי הבדיקה המעבדתית;
(5) יטביע חותם על הבשר בהתאם להוראות תקנה 54.
(ו)9 בעד בדיקת בשר במכון הוטרינרי לפי תקנה זו ישלם בעל הבשר אגרה בשיעורים אלה:
בעד ארנבת, חזיר, כבש או עז - 225 ש"ח;
בעד כל בהמה אחרת - 225 ש"ח.
80.   
81.   
82.   
83.   
84.   

(1) שחיטת דחק (מכל סיבה שהיא);
 
(2) סימנים חריפים וכלליים של תחלואה;
 
(3) דלקת מוגלתית של כיס הלב;
(3) Pericarditis purulenta vel Pericarditis ichorosa;
(4) אנדוקרדיטיס וורוקזה;
(4) Endocarditis verrucosa;
(5) דלקת קיבה (חריפה או כרונית);
(5) Gastritis (acuta vel chronica);
(6) דלקת מעיים (חריפה או כרונית);
(6) Enteritis (acuta vel chronica);
(7) דלקת קרום הבטן מוגלתית נרחבת;
(7) Peritonitis purulenta diffusa;
(8) דלקת רחם מוגלתית;
(8) Pyometra, metritis purulenta;
(9) עצירת שיליה;
(9) Retentio secundinarum;
(10) המלטה קשה או מסובכת;
(10) Distocia;
(11) צניחת הרחם או הנרתיק, או קרע הרחם;
(11) Prolaspus uteri vel vaginae velruptura uteri;
(12) דלקת עטין חריפה או חרחורית;
(12) Mastitis acuta vel gangrenosa;
(13) דלקת פרקים או גידים מוגלתית;
(13) Arthritis vel tendovaginitis purulenta;
(14) צהבת;
(14) Icterus;
(15) פצע מזוהם או פלגמונה;
(15) Phlegmona vel vulnera infecta;
(16) פצעי כוויה רבים;
(16) Combustio multiplex;
(17) פנריציום (רקבון הטלף);
(17) Panaritium;
(18) דלקת כליות מוגלתית או דלקת דרכי השתן;
(18) Nephritis purulenta vel pyelonephritis;
(19) ליאוקוזיס (לבנה);
(19) Leucosis;
(20) דלקת ריאות חריפה או מוגלתית;
(20) Pneumonia acuta vel purulenta;
(21) דלקת הטבור של בני בקר;
(21) Omphalophlebitis;
(22) מצב של חום לפני השחיטה;
(22) Status febrilis;
(23) חשד ספטיקמיה, טוקסמיה, פיאמיה;
(23) Suspectio: septicaemia; toxaemia; pyemia;
(24) דלקת חריפה של קרום החזה;
(24) Pleuritis acuta;
(25) הרעלה;
(25) Intoxicatio;
(26) שחור השתן בסוסים;
(26) Haemoglobinuria equorum;
(27) ניוון שומני של הכבד כתוצאה ממחלה או הרעלה;
(27) Degeneratio adiposa hepatis;
(28) מוקדי נמק מרובים בכבד;
(28) Hepatitis necrotica multiplex localis;
(29) בוטוליזם;
(29) Botulinus;
(30) שבר פתוח עם זיהום אזורי;
(30) Fractura operta cum infectio locale;
(31) בשר, למעט כליות, שקולפו ממנו רקמות חיבוריות, רקמות שומניות, שרירים תת–עוריים.
 
(1)10 לא יותר שימוש בבשר אלא אם כן הגופה הוחזקה עד לשימוש בתא הקפאה של בית הקירור 240 שעות לפחות בקור של 10 מעלות צלזיוס מתחת לאפס;
(2) הלב, הסרעפת, הושט והלשון ייפסלו למאכל אם נמצא באחד מהם שני ציסטים לפחות;
(3) ראש הבהמה ייפסל אם נמצאו בכל אחד מהחתכים שבוצעו בו יותר מציסטה אחת.
4א. נתגלתה מחלת זניבן הכיס בכבשים ועזים (Cysticercus bovis) - אם המימצא הוא באיברים פנימיים בלבד יש להחרים את האיברים הנגועים; אם המימצא הוא בשרירים - אם בצורה קלה יש לחתוך ולהחרים את החלקים הנגועים; אם בצורה קשה (יותר מציסטה אחת ברוב החתכים) יש להחרים את כל הגופה.
5. נתגלה בבהמה מחלת הפה והטלפיים תהיה פסלות חלקית וייפסלו הטלפיים, הרגליים, הראש, הקיבות והמעיים, הושט, קנה-האויר, הריאות והלב. במקרים מיוחדים אפשר להתיר השימוש בראש וברגליים בתנאי שיעברו טיפול בהתאם להוראות מפורשות מאת מנהל השירותים הוטרינריים.
6. נתגלתה בבהמה מחלת תולעת התרמיל (Echinococcus) - ייפסלו האיברים הנגועים, בשלמותם או בחלקם, לפי היקף הפגיעה. הגופה תותר לשימוש.
7. נתגלתה בבהמה מחלת דופית הכבד - (Distomatosis) אם הטפילים נמצאו רק בצינורות-המרה הגדולים, יש לקלף הרקמה ולהוציאם והכבד יותר לשימוש. במקרה והטפילים פלשו גם לצינורות-המרה הדקיקים או אם חל שינוי דגנרטיבי או מוגלתי ברקמה, יש לפסול את כל הכבד.
8. באקטינומיקוזיס ואקטינובצילוזיס (Actinomycosis, Actinobacillosis) תהיה פסלות חלקית, ייפסלו החלקים: ראש, לשון, קיבה, ריאה, או כבד אם הם נגועים. לגבי אזור הראש שהוא הנפגע תכופות, ייפסל כל הראש והלסתות הנגועות. אם רק הלסתות נגועות, תותר הלשון לשימוש בתנאי שבלוטות הלשד לא נפגעו. אם רק הלשון נגועה, היא תיפסל יחד עם בלוטות הלשד והראש יותר לשימוש.
9. נפגעה הבהמה במחלת נזלת ממאירה בבקר (Coryza Gangraenosa Bovum) פרט למקרה של תחלואה כללית וניוון, יש לפסול רק את הראש והריאות.
10. נתגלתה בבהמה מחלת פרטוברקולוזיס (מחלת ז'ונס) (Paratuberculosis) במקרים והרזון המוגבר טרם הופיע, יש לפסול את המעיים וקרומי-הבטן בלבד והבשר יותר לשימוש.
11. נתגלתה בבהמה מחלת לפטוספירוזיס (Leptospirosis) בשלבים שטרם הופיעו שינויים פתולוגיים בולטים בגופה וגם הצהבת, יש לפסול רק הכליות והמוח.
12. נתגלתה בבהמה מחלת דלקת-פרקים (Arthritis) - במקרים של דלקת-פרקיםמוגלתית -
(1) דלקת בשני פרקים או יותר - פסלות שלמה;
(2) דלקת בפרק אחד בלבד - פסלות שלמה בבהמות שטרם נגמלו, וכן בבהמות מבוגרות כשהפגע מלווה חום גבוה;
(3) דלקת רק בפרק אחד בבהמות מבוגרות וללא חום - פסלות של החלק הנוגע, בתנאי מפורש שמימצא הבדיקה המעבדתית הוא שלילי.
13. נתגלתה בבהמה מחלת הפלה מידבקת (Brucellosis) - לפסול את הרחם וגם העטין בבהמות נגועות.
14. נתגלתה בבהמה שבר בעצם (Fractura) -
(1) במקרה של שבר פתוח מלווה זיהום אזורי - פסלות שלמה אלא אם כן הבדיקה במעבדה היא שלילית לאילוח כללי;
(2) במקרה של שבר פשוט, שבר טרי או שבר במצב הגדלה - פסלות של מקום השבר והריקמה הגובלת.
15. נתגלתה בבהמה נחלת דלקת-כבד כרונית (Cirrhosis) - במקרים קלים ייפסל החלק הנגוע של האיבר ובמקרים אחרים יש לפסול את כל הכבד.
16. במקרים של גילוי מחלות שלא פורטו בסעיפים 2 עד 15 יש לפסול את הגופה או החלק הנגוע ממנה, או האיבר הנגוע של הגופה או החלק הנגוע של האיבר, וכן את האזור הגובל, הכל לפי היקף התחלואה והפגיעה.
17. נתגלתה הינגעות בזבוב חרר האף בכבשים יש לפסול את הראש (Oestrus Ovis).
18. התגלתה הינגעות ב-Coenurus Cerebralis בכבשים יש לפסול את המוח.
19. נתגלתה בבשר הבהמה שארית ביולוגית מעל הרמה המרבית - תהא הפסלות שלמה; נתגלתה שארית כאמור רק בכבד או בכליה - תהא הפסלות חלקית.
[1.] ק"ת 1549, התשכ"ד, עמ' 837.
תיקונים:ק"ת 1731, התשכ"ה, עמ' 2120;
ק"ת 2131, התשכ"ח, עמ' 187;
ק"ת 2294, התשכ"ט, עמ' 69;
ק"ת 2400, התשכ"ט (1.6.1969), עמ' 1578 [התשכ"ט (מס' 2)];
ק"ת 2425, התשכ"ט (31.7.1969), עמ' 1896 [התשכ"ט (מס' 3)];
ק"ת 2432, התשכ"ט (14.8.1969), עמ' 1973 [התשכ"ט (מס' 4)];
ק"ת 2439, התשכ"ט (28.8.1969), עמ' 2080 [התשכ"ט (מס' 5)];
ק"ת 2634, התשל"א (19.11.1970), עמ' 161;
ק"ת 2957, התשל"ג (18.1.1973), עמ' 611;
ק"ת 2977, התשל"ג (1.3.1973), עמ' 876 [התשל"ג (מס' 2)];
ק"ת 3128, התשל"ד (7.2.1974), עמ' 646;
ק"ת 3270, התשל"ה (19.12.1974), עמ' 502;
ק"ת 3295, התשל"ה (20.2.1975), עמ' 915 [התשל"ה (מס' 2)];
ק"ת 3413, התשל"ו (13.10.1975), עמ' 234;
ק"ת 3421, התשל"ו (30.10.1975), עמ' 317 [התשל"ו (מס' 2)];
ק"ת 3546, התשל"ו (22.6.1976), עמ' 1887 [התשל"ו (מס' 3)];
ק"ת 3702, התשל"ז (28.4.1977), עמ' 1496;
ק"ת 3805, התשל"ח (19.1.1978), עמ' 559;
ק"ת 3947, התשל"ט (22.2.1979), עמ' 726;
ק"ת 4116, התש"ם (28.4.1980), עמ' 1445;
ק"ת 4175, התשמ"א (30.10.1980), עמ' 114;
ק"ת 4218, התשמ"א (31.3.1981), עמ' 726 [התשמ"א (מס' 2)];
(ת"ט: ק"ת 4297, התשמ"ב עמ' 368);
ק"ת 4545, התשמ"ד (20.10.1983), עמ' 291;
ק"ת 4979, התשמ"ז (9.11.1986), עמ' 103. (תיקון שיעורי אגרות - התיקון לא הוכנס לנוסח התקנות);
ק"ת 5738, התשנ"ו (29.2.1996), עמ' 614;
ק"ת 6084, התשס"א (1.2.2001), עמ' 400;
ק"ת 6202, התשס"ג (14.10.2002), עמ' 71;
ק"ת 6327, התשס"ד (1.7.2004), עמ' 742;
ק"ת 6471, התשס"ו (30.3.2006), עמ' 618;
ק"ת 7037, התשע"א (2.10.2011), עמ' 3;
ק"ת 7309, התשע"ד (28.11.2013), עמ' 278;
ק"ת 8361, התש"ף (26.2.2020), עמ' 672.
[2.] עפ"י תיקון התש"ף: אישור שניתן לפי תקנה 4 לפני יום 1.3.2020, יעמוד בתוקפו עד תום ארבעה חודשים מהתאריך הנ"ל, ובלבד שלבית המטבחיים קיימת תכנית בטיחות מזון כתובה.
[3.] סכום האגרה הנקוב בתקנה 25 עודכן לאחרונה בק"ת 11312, התשפ"ד, עמ' 2685.
[4.] סכום האגרה הנקוב בתקנה 51(ג) עודכן לאחרונה בק"ת 11312, התשפ"ד, עמ' 2685.
[5.] תקנה 57א הוספה, על אף קיומה של תקנה קודמת עם מספר זהה.
[6.] תחילת תיקון התשמ"ד לגבי תקנה זו ביום 21.10.1985.
[7.] בתיקון התשכ"ח הוחלפו תקנות 59 ו–60 וניתנה לשתיהן כותרת זהה.
[8.] סכום האגרה הנקוב בתקנה 69(ג) עודכן לאחרונה בק"ת 11312, התשפ"ד, עמ' 2685.
[9.] סכומי האגרה הנקובים בתקנה 73 עודכנו לאחרונה בק"ת 11312, התשפ"ד, עמ' 2685.
[10.] סכומי האגרות הנקובים בתקנה 79(ו) עודכנו לאחרונה בק"ת 11312, התשפ"ד, עמ' 2685.
[11.] תחילת תיקון התשמ"ד לגבי סעיף קטן זה, ביום 21.10.1985.
[12.] הושמטה.

מפת מסמך

פרק ראשון: הוראות כלליות
סימן א': פרשנות
1. הגדרות
סימן ב': הקמת בית-מטבחיים ומיתקניו
2. הקמת בית מטבחיים
3. מתן היתר הקמה
4. הפעלת בית מטבחיים
4א. הגדלת מספר בתי המטבחיים
5. הקמת מבנים ומיתקנים נוספים
6. החזקת בית מטבחיים
7. תיקונים הדרושים
8. הרחבות בית מטבחיים
9. הפסקת השחיטה בבית מטבחיים
11. נקיון העובדים והמכשירים
12. נקיון בית המטבחיים
13. עובדים בבית מטבחיים
15. טיפול בבשר ובעורות בבהמות נגועות במחלה
16. מיכלים ומיתקנים להשמדת פסולין
17. ניצול פסולין על ידי מפעל למוצרי בשר
18. ניפוח גופות וריאות
סימן ג': פיקוח וטרינרי
19. מינוי רופאים וטרינרים על ידי רשות מקומית
20. מינוי רופא וטרינרי
21. מינוי מנהל בית מטבחיים
22. פיקוח וטרינרי
23. ביטול מינוי רופא וטרינר
24. ערר על החלטת המנהל
25. אגרות שחיטה
סימן ד': היתר-כניסה
26. רשות כניסה לבית מטבחיים
27. איסור כניסה לאדם נגוע במחלה מידבקת
28. תוקף היתר
29. ביטול היתר
פרק שני: שחיטת בהמות
30. שחיטת בהמה
31. מכירת בשר
32. איסור שחיטת בהמות ללא תווית סימון או ללא תעודת רישום
33 הוצאת בהמה משטח בית המטבחיים
34. החזקת בהמה לפני השחיטה
35. בניית מבנה תצפית מחוץ לתחום בית המטבחיים
36. בדיקה על-ידי רופא וטרינר לפני השחיטה
37. מועד השחיטה בבית המטבחיים
38. שחיטה בקבוצה
39. היקף השחיטה
40. ניקוי אולם לפני השחיטה
41. הכנסת בהמות לאולם השחיטה
42. ייעוד בית מטבחיים לשחיטת בהמות מסוג מסויים
43. שחיטת בהמות בחשכה
44. מניעת צער בעלי חיים
45. מקום שחיטת הבהמות
46. טיפול בקרביים ובעורות
47. סימון אחיד לחלקי בהמה שנשחטה
48. שחיטה רק כשהרופא הוטרינר במקום
פרק שלישי: הטיפול בבהמות לאחר השחיטה
49. בדיקה על ידי רופא וטרינר לאחר השחיטה
50. בדיקה בבית מטבחיים
51. בדיקה מעבדתית של בשר
52. פסילה או אישור של בשר
53. נוכחים בעת בדיקה וטרינרית
54. סימון בשר לאחר בדיקה
55. השמדת בשר פסול
56. איסור קילוף
57. הובלת בשר מבית המטבחיים
57א. קבלת בשר על ידי עושה שירות
57א בית קירור
58. צינון בשר
59. תנאים להכנת חבילת בשר
60. תנאים להכנת חבילת בשר
61. נוכחות רופא וטרינר וסמכויותיו
62. אריזת חבילת בשר
63. הוצצאת חבילת בשר מהכנה והובלתה
64. תעודה וטרינרית לבשר מפורק
65. העברת בשר גולמי
66. תעודה וטרינרית לבשר גולמי
67. הצגת בשר לבדיקת משנה
68. בדיקת משנה
69. בדיקת מעבדה נוספת
70. בדיקת בשר קפוא
71. מכירת בשר
72. דין העברת בשר קפוא בין בתי קירור
72א. הובלת בשר קפוא
73. אגרות בדיקת משנה
74. סייג לפיקוח על בשר שהוכן לפי היתרים מיוחדים
75. בית מטבחיים תעשייתי
76. העברת בשר מבית מטבחיים תעשייתי
77. היתר שחיטה מיוחד
78. שחיטה דחופה
79. שחיטת דחק
80. שחיטת חירום
81. הפסקת פעולות בבית מטבחיים
82. הגשת דינים וחשבונות
83. ביטול תקנות
84. השם
תוספת ראשונה
תוספת שניה
תוספת שלישית
תוספת רביעית
תוספת חמישית
תוספת ששית
תוספת שביעית
תוספת שמינית
תוספת תשיעית
תוספת עשירית
תוספת אחת-עשרה
תוספת שתים-עשרה
תוספת שלוש עשרה