תאריך תצוגה: 05/10/1992
אין במידע המופיע באתר "*תקדין*" או בשירות הניתן למנויי האתר כדי להוות ייעוץ משפטי ו/או תחליף לייעוץ משפטי.
הקליקו על כותרת הסעיף
1.
הגדרות
2.
חובת סגירת אריזות
3.
תחילה
תקנות בריאות הציבור (מזון) (סגירה של אריזות מזון), התשנ"ג-1992
1
בתוקף סמכותי לפי סעיף
3
ל
פקודת בריאות הציבור (מזון) [נוסח חדש]
, התשמ"ג-1983, אני מתקין תקנות אלה:
1.
הגדרות
בתקנות אלה -
"אריזה סגורה"
- אריזה של מזון הסגורה באופן שלאחר פתיחתה לראשונה לא ניתן להחזירה למצבה המקורי בלא שהצרכן יבחין בדבר לפני השימוש הראשון;
"המנהל"
- מנהל שירות המזון במשרד הבריאות;
"מזון ארוז מראש"
- כמשמעותו בתקן ישראלי ת"י 1145 תמוז התשמ"ב (יולי 1982) - סימון מזון ארוז מראש, או כל תקן אחר שיבוא במקומו.
2.
חובת סגירת אריזות
(א)
לא ישווק אדם מזון ארוז מראש, לא ייצרו, לא ייבאו ולא יחסינו אלא באריזה סגורה.
(ב)
המנהל רשאי לקבוע סוגי אריזות שלענין תקנות אלה יראו אותן כאריזות סגורות.
3.
תחילה
תחילתן של תקנות אלה -
(1)
לגבי מזון ארוז מראש, למעט מזון כמפורט בפסקה (2) - שמונה עשר חודשים מיום פרסומן;
(2)
לגבי גבינה לבנה רכה, מרגרינה, חמאה וגלידה - שנתיים מיום פרסומן, זולת אם אישר המנהל מועד מאוחר ממנו.
י"ט באלול התשנ"ב (17 בספטמבר 1992)
משה משיח
המנהל הכללי של משרד הבריאות
נתאשר.
חיים רמון
שר הבריאות
[
1.]
ק"ת 5474
, התשנ"ג (5.10.1992), עמ' 11.