תאריך תצוגה: 29/02/1996
הקליקו על כותרת הסעיף
1. הגדרות
2. החסנה, הובלה ומכירה של דגים קפואים
2א. סימון דג ארוז מראש
2ב. איכות המים
3. אחסון, הובלה ומכירה של דגים מצוננים או מלוחים
3א. יבוא דגים קפואים
4. הסדרת מכירה, הוצאה והעברה
4א. שיטות בדיקה
5. הכנסת דגים לתחום רשות מקומית
6. איסור מכירת דגים בבדיקה
7. העברת דגים
8. העברת דגים השמדתם או פסילתם
9. ביצוע השמדה או פסילה
10. אגרת בדיקה
11. בדיקות מעבדה
12. סמכויות של רופא וטרינר ממשלתי
13. הוראות המנהל הכללי
14. רשות כניסה
15. מניעת הפרעה
16. ביטול
17. תחילה
תוספת ראשונה
תוספת שניה

תקנות בריאות הציבור (מזון) (בדיקת דגים), התשמ"א-1981 1

בתוקף סמכותי לפי סעיף 3 לפקודת בריאות הציבור (מזון), 1935, אני מתקין תקנות אלה:
 
1.   
"בעל דגים" - לרבות מי שדגים נמצאים ברשותו או בפיקוחו;
"דגים" - בעלי חיים החיים במים לרבות פירות ים ואשר בשרם או כל חלק אחר מגופם משמש למאכל אדם, בין שהם חיים ובין שאינם חיים, והם טריים, קפואים, מלוחים או מיובשים;
"ייצור" - כל פעולה להכנת מזון מדגים או שדגים נכללים בהרכב המזון, לרבות אריזתו ולמעט מזון כאמור שהוכן בידי אדם לצרכי עצמו ובני ביתו בלבד;
"יצרן" - אדם המבצע פעולות ייצור;
"מעבדה מוכרת" - מעבדה שהמנהל אישר אותה לענין תקנות אלה;
"דגים מצוננים" - דגים שהטמפרטורה של בשרם בין -1° צלזיוס לבין +5° צלזיוס;
"דגים קפואים" - לרבות דגים מצוננים שהוקפאו;
"דגים חיים" - דגים חיים השטים במים;
"מען" - שם הישוב, שם הרחוב ומספר הבית.
"דג קפוא ארוז מראש" - דג קפוא שלם, עם או בלי ראש, או נתח דג כאמור, שנארז בידי יצרן טרם שיווקו;
"זיגוג" (glazing) - ציפוי דג בקרח;
"משקל כולל" - משקל הדג, ללא אריזה, לפני הפשרת הקרח;
"משקל נקי" - משקל הדג, ללא אריזה, לאחר הפשרת הקרח;
"שיווק" - העברה לאחר בכל דרך מדרכי ההעברה.
2.   
2א.   
2ב.   
3.   
3א.   
4.   
(1) הדגים נבדקו בידי רופא וטרינר 2 מקומי של אותה רשות מקומית שבה נמצאים הדגים, והוא מצאם ראויים למאכל אדם והוציא לגביהם תעודת משלוח;
(2) בידיו תעודת משלוח חתומה ביד רופא וטרינר מקומי, לפי הנוסח המובא בתוספת הראשונה.
(ב) החליט הרופא הוטרינר המקומי כי הדגים אינם ראויים למאכל אדם, ישלח הודעה בטופס לפי התוספת השניה, ויבצע החלטתו.
4א.   
5.   
6.   
7.   
8.   
9.   
10.   
(ב) נגבתה האגרה כאמור בתקנת משנה (א), לא תגבה רשות מקומית אחרת אגרת בדיקה נוספת.
(ג) אגרה בעד בדיקת דגים מיובאים תשולם לפני הוצאתם מהנמל לקופת מרכז השלטון המקומי.
11.   
12.   
13.   
14.   
15.   
16.   
17.   
תאריך.............................................

לכבוד מר.........................................................................................

מענו.................................................................................................

א.נ.מ.,

בתוקף סמכותי לפי סעיף 8(4) לפקודת בריאות הציבור (מזון), 1935, אני מודיע לך בזה כי

החלטתי לפסול/להשמיד/למנוע* את שימושם במאכל אדם של הדגים/הבשר/העופות* בדרך הבאה:...........................................................................................

להלן פרטי הדגים/הבשר/העופות*.............................................................

סוגם................................... כמותם..............................................

מקומם........................... סימנים אחרים..............................................

הסיבה/סיבות/להחלטתי היתה/היו:...................................................................................................................................................

שם החותם:.........................................................................

תפקיד:.........................................................................

חתימה:.........................................................................

ההשמדה תיעשה/הטיפול האחר עקב פסילה ייעשה תוך 14 ימים מהתאריך הנקו לעיל, בנוכחות:.........................................................................

_________________

[3. ] מחק את המיותר.
העתק: המחלקה הוטרינרית בבריאות הציבור, משרד הבריאות ירושלים.
תוספת שלישית
(תקנה 4א(א))
שיטה לקביעת משקל נקי של דגים קפואים   
1. דגים קפואים יינטלו מ-9 קרטונים שונים של אותו משלוח, במשקל כולל של שני קילוגרמים לערך.
2. הדגים יישקלו במצב קפוא עם ציפוי הקרח; התוצאה תיקרא "משקל א'".
3. הדגים יונחו על רשת מתחת למים פושרים זורמים עד שציפוי הקרח נפרד מעצמו מהדגים משני צדדיו מבלי להפשיר את הדגים.
4. הדגים ינוגבו בעדינות במגבת נייר ובלי ללחוץ את הדגים.
5. שוקלים את הדגים מיד; התוצאה תיקרא "משקל ב'".
6. אחוז הקרח יחושב לפי הנוסחה הזאת:
אחוז הקרח =
משקל א' פחות משקל ב'
100X
משקל א'
 
 
7. משקלו הנקי של הדג יחושב לפי הנוסחה הזאת:
משקל נקי = משקל א' פחות
משקל א' X אחוז הקרח
100
 
כ"ז בסיון התשמ"א (29 ביוני 1981)
אני מאשר.
 
אליעזר שוסטק
ברוך מודן
שר הבריאות
המנהל הכללי של משרד הבריאות
[1.] ק"ת 4254, התשמ"א (23.7.1981), עמ' 1234.
תיקונים:ק"ת 4384, התשמ"ב (22.7.1982), עמ' 1364;
ק"ת 4564, התשמ"ד (8.12.1983), עמ' 594;
ק"ת 4760, התשמ"ה (10.2.1983), עמ' 673;
ק"ת 4800, התשמ"ה (5.5.1985), עמ' 1224 [התשמ"ה (מס' 2)];
ק"ת 4877, התשמ"ו (1.12.1985), עמ' 224;
ק"ת 5003, התשמ"ז (5.2.1987), עמ' 402;
ק"ת 5033, התשמ"ז (19.5.1987), עמ' 959 [התשמ"ז (מס' 2)];
ק"ת 5065, התשמ"ח (15.11.1987), עמ' 166;
ק"ת 5101, התשמ"ח (15.4.1988), עמ' 728 [התשמ"ח (מס' 2)];
ק"ת 5148, התשמ"ט (25.11.1988), עמ' 183;
ק"ת 5181, התשמ"ט (4.5.1989), עמ' 718 [התשמ"ט (מס' 2)];
ק"ת 5591, התשנ"ד (10.4.1994), עמ' 772 (תחילת התיקון ששה חודשים מיום פרסומו);
ק"ת 5738, התשנ"ו (29.2.1996), עמ' 614 (תחילת התיקון ששה חודשים מיום פרסומו).
[2.] התואר תוקן על פי חוק הרופאים הווטרינרים, התשנ"א-1991.

מפת מסמך

1. הגדרות
2. החסנה, הובלה ומכירה של דגים קפואים
2א. סימון דג ארוז מראש
2ב. איכות המים
3. אחסון, הובלה ומכירה של דגים מצוננים או מלוחים
3א. יבוא דגים קפואים
4. הסדרת מכירה, הוצאה והעברה
4א. שיטות בדיקה
5. הכנסת דגים לתחום רשות מקומית
6. איסור מכירת דגים בבדיקה
7. העברת דגים
8. העברת דגים השמדתם או פסילתם
9. ביצוע השמדה או פסילה
10. אגרת בדיקה
11. בדיקות מעבדה
12. סמכויות של רופא וטרינר ממשלתי
13. הוראות המנהל הכללי
14. רשות כניסה
15. מניעת הפרעה
16. ביטול
17. תחילה
תוספת ראשונה
תוספת שניה
שיטה לקביעת משקל נקי של דגים קפואים