תאריך תצוגה: 29/07/1984
הקליקו על כותרת הסעיף
1. הגדרות
2. ייצור בשר מגורם
3. מכונה לגירום בשר
4. מדור לגירום בשר
5. אחסנת חומר גלם
6. העברת חומר גלם
7. תנאים לייצור בשר מגורם
8. תהליך הייצור
9. הטמפרטורה בשעת הייצור
10. ניקוי המכונה
11. רופא וטרינרי
12. שיטות בדיקה
13. נטילת דוגמאות
14. אריזת הבשר המגורם
15. סימון האריזה
16. סימון אסור
17. החזקת חמרי אריזה
18. תעודת משלוח
19. שמירת דינים
20. תחילה
תוספת ראשונה
4. תעודה וטרינרית
תוספת שניה

תקנות בריאות הציבור (מזון) (גירום בשר), התשמ"ד-1984 1

בתוקף סמכות שרי הבריאות לפי סעיף 10 לחוק רישוי עסקים, התשכ"ח-1968, ובתוקף סמכות המנהל הכללי של משרד הבריאות לפי סעיף 3 לפקודת בריאות הציבור (מזון) [נוסח חדש], התשמ"ג-1983, אנו מתקינים תקנות אלה:
 
1.   
2.   
3.   
4.   
5.   
6.   
7.   
8.   
9.   
10.   
11.   
12.   
13.   
14.   
15.   
16.   
17.   
18.   
19.   
20.   
1. זיהוי הבשר המגורם/חומר הגלם*   
סוג הבשר שמנו הופק הבשר המגורם/חומר הגלם* ....................................
סוג האריזה/המכל*................................................................ .
מס' אריזות/מכלים* ......................... משקל כללי.........................
מאוחסן ומובא בטמפרטורה ........................................................
תאריך הייצור ..............................................................
משקל נקי ..............................................................
_________________

* למחוק את המיותר.
2. מקור הבשר המגורם/חומר הגלם*   
שם ומען של היצרן.............................................................
שם הרופא הוטרינרי האחראי לפיקוח במפעל .........................................
3. יעוד המשלוח   
הבשר המגורם/חומר הגלם* המתואר לעיל מועבר מ- ..................................
ל ............... בשעה ................. ברכב מספר............................
שם ומען של בעל הרכב .........................................................
4. תעודה וטרינרית   
אני .......................................... החתום מטה, רופא וטרינרי במפעל .................................. מאשר בזה שהבשר המגורם/חומרהגלם* המתואר לעיל מיוצר במפעל בעל רשיון לפי חוק רישוי עסקים, התשכ"ח-1968, שהוא תחת פיקוחי ועומד בתנאים הנדרשים לפי תקנות בריאות הציבור (מזון) (גירום בשר), התשמ"ד-1984 (להלן - התקנות).הבשר נבדק לפני יציאתו מהמפעל ועונה על דרישות התקנות. הבשר מועבר ברכב שנתקיימו בו דרישות תקנות רישוי עסקים (תנאים תברואיים להובלת בשר, דגים, עופות ומוצריהם), התשל"ב-1971.
תאריך ........................ שמו המלא של הרופא הוטרינרי ................
מקום........................ ........................
חתימת הרופא הוטרינרי
................................
חותמת
_________________

* למחוק את המיותר.
טור א'
טור ב'
 
 
 
 




סוג הבשר המגורם
אחוז חלבון לא פחות מ-
אחוז המים לא יותר מ-
אחוז השומן לא יותר מ-
סידן
גרם/ק"ג
אחוז אפר לא יותר מ-
בשר מגורם מגרונות של בשר הודו
13.0
70
12
1.2
2.2
בשר מגורם מגרונות של בשר עוף
14.0
70
12
1.2
2.2
בשר מגורם משוקיים של עוף ושלדים
13.0
68
15
1.2
2.2
בשר מגורם משוקיים של עוף
12
68
12
1.2
2.2
בשר מגורם משוקיים של בשר הודו
12
68
15
1.2
2.2
בשר מגורם משלדים של הודו
12
68
15
1.2
2.2
בשר מגורם מחלקי בשר בקר
14
65
20
1.2
2.2
אליעזר שוסטק
ברוך מודן
שר הבריאות
המנהל הכללי של משרד הבריאות
[1.] ק"ת 4674, התשמ"ד (29.7.1984), עמ' 2070.

מפת מסמך

1. הגדרות
2. ייצור בשר מגורם
3. מכונה לגירום בשר
4. מדור לגירום בשר
5. אחסנת חומר גלם
6. העברת חומר גלם
7. תנאים לייצור בשר מגורם
8. תהליך הייצור
9. הטמפרטורה בשעת הייצור
10. ניקוי המכונה
11. רופא וטרינרי
12. שיטות בדיקה
13. נטילת דוגמאות
14. אריזת הבשר המגורם
15. סימון האריזה
16. סימון אסור
17. החזקת חמרי אריזה
18. תעודת משלוח
19. שמירת דינים
20. תחילה
תוספת ראשונה
1. זיהוי הבשר המגורם/חומר הגלם*
2. מקור הבשר המגורם/חומר הגלם*
3. יעוד המשלוח
4. תעודה וטרינרית
תוספת שניה