1. | הגדרות |
2. | שימוש בסמל |
3. | הגשת בקשה |
4. | מתן היתר |
5. | תוקף היתר |
6. | העברת היתר |
7. | פרסום מתן היתר |
8. | ביטול היתר |
9. | תחילה |
תוספת ראשונה | |
תוספת שניה |
תקנות בריאות הציבור (מזון) (תנאי ייצור נאותים), התשנ"ג-1993 1 בתוקף סמכותי לפי סעיף 3 לפקודת בריאות הציבור (מזון) [נוסח חדש], התשמ"ג-1983, אני מתקין תקנות אלה: |
1. בתקנות אלה - |
2. לא יסמן אדם תווית של מזון בסמל או בסימון הדומה לו, אלא אם כן הוא בעל היתר לגבי המפעל שבו הוא מייצר את המזון והייצור במפעל מתנהל בהתאם לנוהל הבטחת איכות ולתנאי ההיתר. |
3. (א) בקשה למתן היתר למפעל, או לחידושו, תוגש למנהל לפי טופס שבתוספת השניה. (ב) לבקשה למתן היתר וחידושו יצורפו: (1) העתק של רשיון העסק של המפעל לפי חוק רישוי עסקים, התשכ"ח-1968; (2) העתק של רשיון היצרן של המפעל לפי צו הפיקוח על מצרכים ושירותים (הסחר במזון, ייצורו והחסנתו), התשכ"א-1960; (3) אישור מאת גוף בקרה בדבר קיום תנאי ייצור נאותים לרבות יישום נוהל הבטחת איכות והדו"ח התברואי; (4) תכנית לקידום תנאי ייצור נאותים במפעל, בהתאם להנחיות המנהל, עם לוח זמנים לביצוע; (5) רשימת מוצרי המזון המיוצרים במפעל. |
5. תוקפו של היתר יהיה לשנתיים מיום נתינתו. |
6. (א) לא יעביר אדם היתר לאחר. (ב) ניתן היתר לתאגיד וחל שינוי בבעלות בתאגיד או בשליטה בו, יודיע בעל ההיתר על כך, בכתב, למנהל תוך שלושים ימים מיום השינוי. |
7. המנהל יפרסם מתן היתר או ביטולו ברשומות. |
9. (א) תחילתן של תקנות אלה שלושים ימים מיום פרסומן. (ב) על אף האמור בתקנת משנה (א), תהיה תחילתה של פסקה (3), בהגדרת "תנאי ייצור נאותים", שבתקנה 1 - שנתיים מיום פרסום תקנות אלה. (תקנה 1)
7
(תקנה 3) טופס מס': ___________________________________ תאריך: ______________________________________ שם המפעל: ____________________________________ כתובת המפעל: ________________________________ מס' טלפון: _____________________________________ לכבוד שירות המזון הארצי, משרד הבריאות ת.ד. 20301 תל-אביב 61202 הנדון: בקשה להיתר לסמן מוצרי מזון בסמל תי"נ בהתאם לתקנות בריאות הציבור (מזון) (תנאי ייצור נאותים), התשנ"ג-1993, מוגשת בזה בקשה למתן היתר למפעלנו לסמן את מוצרי המזון המיוצרים בו בסמל תי"נ. 1. מצורפים בזה: א. העתק של רשיון העסק לפי חוק רישוי עסקים, התשכ"ח-1968; ב. העתק של רשיון היצרן לפי צו הפיקוח על מצרכים ושירותים (הסחר במזון, ייצורו והחסנתו), התשכ"א-1960; ג. אישור מאת גוף בקרה כמשמעותו בתקנות האמורות בדבר קיום תנאי ייצור נאותים במפעל לרבות יישום נוהל הבטחת איכות ודו"ח תברואי; ד. רשימת מוצרי המזון המיוצרים במפעל; ה. תכנית קידום תי"נ בהתאם להנחיות המנהל, עם לוח זמנים לביצוע. 2. אנו מתחייבים לבצע את הוראות שירות המזון במקרה של ביטול ההיתר. 3. שם האדם הממונה על תנאי ייצור נאותים במפעל: ____________________________________________ חתימת הממונה על תנאי ייצור נאותים במפעל: _______________________________________________ שם מנהל המפעל: ______________________________________________________________________________ חתימת מנהל המפעל: __________________________________________________________________________
כ' בטבת התשנ"ג (13 בינואר 1993)
|