(ב) בבית קפה אסור להכין, להחזיק או למכור מאכלים המכילים מזון מן החי לרבות דגים, בשר ועוף, למעט נקניק או נקניקיות.
5. (א) שטחם של החדרים בבית קפה יהיה לפחות כאמור להלן:מטבח 10 מ"ר מחסן 6 1 מ"ר חדר אוכל וחדרי שירות ביחד 29 מ"ר
(ב) בבית קפה שבו למעלה מ-30 מקומות ישיבה -
(1) יווספו למטבח ולמחסן 0.30 מ"ר לכל מקום ישיבה נוסף;
(2) יווספו לחדר האוכל 0.50 מ"ר לכל מקום ישיבה נוסף.
6. בנוסף לאמור בתקנות אלה ימלא המטבח אחר תנאים אלה:
(1) 1 /3 משטחו יוקצה לרחצת כלים, ובשטח זה יהיה מיתקן ליבוש כלים;
(2) יהיו בו שני כיורים עם משטח שיש או נירוסטה הצמוד אליהם או לאחד מהם;
(3) יהיו בו שני משטחי עבודה, האחד למזון גלמי והאחר למזון מעובד;
(4) משטחי העבודה יהיו בגודל ובצורה שיאפשרו עבודה תקינה במקום להנחת דעתו של המנהל;
(5) לא יהיו בו יותר מארבע להבות בכיריים לבישול.
סימן ג' - מסעדה
7. במסעדה מותר להכין ולמכור ארוחות מבושלות.
8. (א) שטחם של החדרים במסעדה יהיה לפחות כאמור להלן:
| |
| |
חדר אוכל וחדרי שירות ביחד 35 | |
(ב) במסעדה שבה למעלה מ-30 מקומות ישיבה -
(1) יווספו למטבח ולמחסן 0.40 מ"ר לכל מקום ישיבה נוסף;
(2) יווסף לחדר האוכל 1 מ"ר לכל מקום ישיבה נוסף.
9. בנוסף לאמור בתקנות אלה ימלא המטבח אחר תנאים אלה:
(א) במטבח יהיו מדורים נפרדים כאמור להלן:
(1) לטיפול במזוןגלמי;
(2) לבישול;
(3) למזון מוכן להגשה;
(4) לשטיפת כלים.
(ב) המדורים יהיו בגודל ובצורה שיאפשרו עבודה תקינה במקום להנחת דעתו של המנהל.
(ג) מעל למיתקני בישול או טיגון יותקן מינדף כאמור בתקנה 27.
(ד) יהיו שלושה כיורים לפחות.
סימן ד' - פיצריה
10. (א) בפיצריה מותר להכין ולמכור פיצה לשם צריכה במקום או מחוץ למקום.
(ב) אסור להכין, להחזיק או למכור מאכלים המכילים בשר מן החי לרבות דגים, בשר ועוף, למעט שימורי דגים, נקניק ונקניקיות.
11. (א) שטחם של החדרים בפיצריה יהיה לפחות כאמור להלן:
| |
| |
חדר אוכל וחדרי שירות ביחד | |
(ב) בפיצריה שבה למעלה מ-30 מקומות ישיבה -
(1) יווספו למטבח ולמחסן 0.30 מ"ר לכל מקום ישיבה נוסף;
(2) יווספו לחדר האוכל 0.50 מ"ר לכל מקום ישיבה נוסף.
(ג) בפיצריה שבה מכינים מצרכי מזון נוספים, ייקבעו השטחים הנוספים להנחת דעתו של המנהל.
12. (א) מעל למיתקני האפיה יותקן מינדף כאמור בתקנה 27.
(ב) התנור יהיה מסוג שאישר המנהל.
13. הבצק יוכן מקמח מנופה באריזות מוכנות מראש.
סימן ה' - מזנון בורקס
14. (א) במזנון בורקס מותר לאפות בורקס קפואים ולמכור בורקס לשם צריכה במקום או מחוץ למקום.
(ב) אסור להכין, להחזיק או למכור מאכלים המכילים בשר מן החי לרבות דגים, בשר ועוף, למעט נקניק ונקניקיות.
(ב) הבורקס יועברו ישירות מהרכב כאמור, למקרר של מזנון הבורקס.
16. (א) שטחם של החדרים במזנון בורקס יהיה לפחות כאמור להלן:
| |
| |
חדר אוכל וחדרי שירות ביחד | |
(ב) במזנון בורקס שבו למעלה מ-30 מקומות ישיבה -
(1) יווספו למטבח ולמחסן 0.30 מ"ר לכל מקום ישיבה נוסף;
(2) יווספו לחדר האוכל 0.50 מ"ר לכל מקום ישיבה נוסף.
(ג) במזנון בורקס בו מכינים מצרכי מזון נוספים, יקבעו השטחים הנוספים להנחת דעתו של המנהל.
17. בנוסף לאמור בתקנות אלה יהיו לפחות שני כיורים שאחד מהם יהיה מיועד לרחיצת תבניות ושגודלו יהיה לפחות 60 ס"מ 360 ס"מ 380 ס"מ.
18. מעל למיתקן האפיה יותקן מינדף כאמור בתקנה 28.
סימן ו' - מזנון לפלאפל
19. (א) במזנון פלאפל כאמור בסימן זה מותר להכין ולטגן פלאפל ולהכין תוספות לפלאפל מירקות לא מבושלים, לשם צריכה במקום.
(ב) אסור להכין, להחזיק או למכור מאכלים המכילים בשר מן החי לרבות דגים, בשר ועוף.
20. במזנון פלאפל אסורה המכירה בשירות עצמי.
21. (א) שטחם של החדרים במזנון לפלאפל יהיה לפחות כאמור להלן:מטבח 10 מ"ר מחסן 6 1 מ"ר חדר אוכל וחדרי שירות ביחד 15 מ"ר
(ב) המנהל רשאי להתיר שטח קטן יותר לחדר האוכל אם מצא הצדקה לכך.
(ג) במזנון לפלאפל שבו מכינים מצרכי מזון נוספים, יקבעו שטחים נוספים להנחת דעתו של המנהל.
22. בנוסף לאמור בתקנות אלה, יהיו במטבח לפחות שני משטחי עבודה כולל שולחנות וכלים נפרדים, האחד להכנת הירקות לסלטים והשני להכנת תערובת החומוס.
23. מעל למיתקן לטיגון יותקן מינדף כאמור בתקנה 27.
24. בחדר האוכל ועל יד החנות יותקן פח לפסולת עם מכסה בלתי נתיק.