תאריך תצוגה: 28/12/2022
הקליקו על כותרת הסעיף
1. שינוי התוספת השנייה א' לחוק - הוראת שעה

צו הגנה על בריאות הציבור (מזון) (החלת הוראות האיחוד האירופי וקביעת תנאים והחרגות) (הוראת שעה), התשפ"ג-2022 1

בתוקף סמכותי לפי סעיף 313א(טו) לחוק הגנה על בריאות הציבור (מזון), התשע"ו-2015 (להלן - החוק), כנוסחו בסעיף 106(41) לחוק התוכנית הכלכלית (תיקוני חקיקה ליישום המדיניות הכלכלית לשנות התקציב 2021 ו–2022), התשפ"ב-2021 (להלן - תיקון מס' 3 לחוק3 לחוק), ולאחר שראיתי כי קיים צורך חיוני לפי הסעיף האמור, אני מצווה לאמור:
 
1.   
בתקופה שמיום ח' בטבת התשפ"ג (1 בינואר 2023) עד יום ט' בניסן התשפ"ג (31 במרס 2023), יראו כאילו בתוספת השנייה א' לחוק -
(1) בפרט (3), במקום האמור בטור ב' בא:
"(3) תקנות האיחוד האירופי 2073/2005 יחולו בתנאים ובהחרגות כמפורט להלן:
(א) בסעיף 5 לתקנות, בפסקה (2), בסופה, במקום "processing areas and equipment for Listeria monocytogenes " יקראו "processing ;"areas and equipment for Listeria spp.
(ב) הוראות סעיף 6 לתקנות לא יחולו;
(ג) בסעיף 7, בתת סעיף 2 לתקנות, במקום "Article 19 of Regulation (EC) No 178/2002 " יקראו "Article 164 of Public Health protection Law (food) - 2015 ";
(ד) בפרק 1 של נספח I לתקנות, בפרטים 1.2 ו–1.3, בטור "Limits ", במקום "100 cfu/g " יקראו "not detected in 25g ";
(ה) הוראות התקנות בעניין תנאי תברואה בתהליך ייצור (process hygiene criteria ), ובכלל זה פרק 2 בנספח I לתקנות, יחולו לעניין ייצורו בלבד של מזון אשר טעון קבלת רישיון ייצור או אישור פעילות יצרנית באתר המכירה לצרכן, לפי פרק ג' לחוק הגנה על בריאות הציבור (מזון), התשע"ו-2015;
(ו) בפרק 1 של נספח I לתקנות, בפרט 1.18, יראו אותו כאילו חל גם לגבי מזונות מסוג טחינה, אגוזים ותבלינים, ואולם לגבי סוגי מזונות אלה בלבד, בטור "Sampling-plan ", בעמודה "n ", במקום "5" יקראו לגביהם "30";
(ז) אין בהוראות התקנות כדי לגרוע מחובות שנקבעו לפי כל דין בעניין פיסטור ועיקור מזון, ובכלל זה חלב, מוצרי חלב, מיצי פירות או ירקות, ומוצרי ביצים;
(ח) על אף האמור בפסקת משנה (ה), הוראות התקנות בעניין תנאי תברואה בתהליך ייצור (process hygiene criteria ), ובכלל זה פרק 2 בנספח I להוראה המנויה באותו פרט, ולמעט פרטים 2.2.5 ו–2.2.7 בפרק האמור, לא יחולו לגבי מי שמייצר מזון שייצורו טעון קבלת רישיון ייצור או אישור פעילות יצרנית באתר המכירה לצרכן, לפי פרק ג' לחוק, ואין לו אישור ייצור נאות בתוקף לפי הפרק האמור";
(2) בפרט (4), במקום האמור בטור א' בא:
"(4) תקנת הנציבות האירופית מספר 396/2005 מיום 23 בפברואר 2005 בעניין רמות מרביות של שאריות חומרי הדברה במזון או במספוא, מן הצומח או מן החי, או עליהם, המתקנת את דירקטיבת המועצה Regulation) 91/414/EEC (EC) 396/2005 of the European Parliament and of the Council of 23 February 2005 on maximum residue levels of pesticides in or on food and feed of plant and animal origin and amending Council Directive 91/414/EEC ) - סעיפים 1, 2, 3, 5, 18, 19 ו–20, וכן תוספת I , תוספת II , תוספת III , תוספת IV ותוספת V ";
(3) בכל אחד מהפרטים (1) עד (4) בטור ב', בסופו בא "*";
(4) אחרי הטבלה בא:
"* הוראות התקנות כאמור בטור א', לא יחולו לגבי יצרן או יבואן מזון, למעט יבואן נאות המייבא מזון במסלול האירופי - לגבי מזון שהוא מייבא במסלול כאמור, אשר יודיע, עד יום ט' בניסן התשפ"ג (31 במרס 2023), בטופס מקוון שיגיש דרך אתר האינטרנט לנותן רישיון ייצור או לרשם, בהתאמה (להלן - ההודעה), על עמידתו של מוצר מזון מסוים בדין כפי שחל ערב יום תחילתו של הצו, וזאת מיום התחילה של הצו עד מועד תום תוקפו של הצו או עד מועד סיום מוקדם יותר שינקוב היצרן או היבואן, לפי העניין, בהודעתו; לעניין זה, "הצו" - צו הגנה על בריאות הציבור (מזון) (החלת הוראות האיחוד האירופי וקביעת תנאים והחרגות) (הוראת שעה), התשפ"ג-2022 ."

ג' בטבת התשפ"ג (27 בדצמבר 20)
ניצן הורוביץ
שר הבריאות
[1.] ק"ת 10465, התשפ"ג (28.12.2022), עמ' 698.

מפת מסמך

1. שינוי התוספת השנייה א' לחוק - הוראת שעה